VIDEO Z FLORIDY: Češky oslnily na banketu před semifinále Fed Cupu

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: Co na to říct, prostě krása. České tenistky zahodily na chvíli rakety a sportovní oblečení a v plné kráse se předvedly na tradičním fedcupovém banketu. „Šaty jsem vybírala já,“ hlásila se hrdě Kristýna Plíšková k outfitu Češek – šedivým kalhotovým šatům. Znaleckým okem pak prohlédla i obleky pánské části týmu: „Hm, ty saka taky nejsou špatný!“

Hned ale trochu posmutněla, když přišla řeč na její nováčkovský proslov. Každý, kdo je ve fedcupové nominaci poprvé, totiž musí pronést po slavnostní večeři pár vět k ostatním přítomným. „Na proslovy fakt nejsem, snad tam něco sesmolím,“ smála se „stylistka“ českého týmu.

Stejně na tom byla i sedmnáctiletá Markéta Vondroušová, která si už před dvěma dny při zmínce o proslovu schovala bolestivě hlavu do dlaní. Nutno říct, že obě slečny nakonec zvládly svou úlohu více než obstojně. I na to se můžete podívat ve videu, které Tenisový svět pořídil přímo na místě!

O hlavní zábavu večera se mimo to staral nikoliv moderátor nebo kapela hudebníků, nýbrž kapitán českého týmu Petr Pála.

„Připravil jsem si proslov, dlouho jsem na něm pracoval a je fakt vtipný. Ale neřeknu vám ho,“ rozesmál přítomné.

 „Moc se mi tady zatím nelíbí. Prohrál jsem sto dolarů v golfu a nebudu mít čas na pomstu,“ pokračoval v dobrém rozmaru.

Potom se s výčitkami od řečnického pultíku obrátil na americkou deblistku Bethanii Mattek-Sandsovou. Připomněl ji, že to byla ona, kdo v roce 2009 vyřadil Českou republiku v semifinálovém zápase na domácí půdě v Brně. „Měli jsme v rozhodující čtyřhře mečbol, jenže nakonec vyhrála ona! Pořád na to myslím,“ řekl směrem ke zkušené Američance.

Všechno ale proběhlo v dobrém. Češky se s Američankami naposledy před tvrdým víkendovým semifinále daly dohromady a přestože se jim při společném focení k sobě nejdřív moc nechtělo, nakonec proběhl celý večer bez známky rivality.

Na tu přijde čas v pátek v 18:00 českého času, kdy na Floridě začíná semifinálový los.