Život bez tenisu: Naše hráčky byste našli v ZOO nebo na pláži

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: Nelze si přát nic jiného, než aby tyhle čtyři české naděje zůstaly u tenisu co nejdéle. I samy tenistky ale přiznávají, že je občas napadne, čemu by se asi věnovaly v alternativním životě. Tady jsou jejich odpovědi pro Tenisový svět.

Plážová volejbalistka Kateřina Siniaková
Už jsem si tuhle otázku pokládala. Jelikož tenis hraju od začátku, tak bych asi zůstala u nějakého jiného sportu. Studijní typ moc nejsem. Nehrála bych fotbal nebo hokej, ale možná bych ráda zkusila plážový volejbal nebo něco jiného týmového. Když koukám na atletiku nebo plavání, tak by to pro mě bylo asi složité, protože se připravujete strašně dlouho a najednou to musíte všechno předvést během pěti sekund. V tomhle je tenis výjimečný a jsem vlastně ráda, že ho nakonec hraju.

Lékařka Markéta Vondroušová
Mně se hrozně líbí, co dělají doktoři, takže bych to asi chtěla vystudovat. Získala jsem s tím dost zkušeností loni, když jsem pořád běhala po doktorech s loktem. (směje se) Tenhle obor mě zajímá a líbí se mi, jak se lékaři v těhle věcech vyznají.

Veterinářka Denisa Allertová...
Párkrát nad tím člověk přemýšlí, když má horší období a tenis ho zrovna moc nechytá. Když jsem byla malá, tak jsem měla hrozně ráda zvířata. Takže jsem si vždycky říkala, že kdyby to nevyšlo, tak se dám na veterinu a budu pomáhat zvířatům. Vím dokonce, na jaké škole by to bylo. Ale to už bych teď samozřejmě nedala, to by bylo strašně těžké, z učení už jsem dávno vypadla. Ale mohla bych asi pracovat i v ZOO, tam bych se mohla taky starat o zvířata. Nedokážu si ale určitě představit být v kanceláři, když celý život hraju tenis, mám pohyb a jsem časově nezávislá.

...a tenistka Kristýna Plíšková
Taky už jsem se nad tím párkrát zamyslela, ale opravdu netuším. Tenis dělám od mala a nic jiného neumím. Škola mě nikdy nějak extra nebrala... ale možná by mě tam něco chytlo, kdybych s tenisem nezačala. Nikdy jsem se ani jako malá pro nic nenadchla, žádné touhy být architektkou nebo modelkou. A teď, kdybych s tenisem nedej bože sekla, tak už tuplem nevím. (směje se)