Mazačka Allertová dostala pomlázkou: Nálada v týmu je skvělá

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: Ve fedcupovém týmu je Denisa Allertová ve 24 letech nejzkušenější ze všech hráček. V exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět přímo z Floridy se ve vzpomínkách vrátila třeba do mrazivého Quebecu, kde odehrála ve Fed Cupu svůj jediný a taky vítězný zápas. „Mazačka“ týmu teď doufá, že na zelené floridské antuce nastartuje vzestup po těžkém začátku sezony. Mezitím zaučuje kamarádky, které jsou v týmu poprvé. I když i ji samotnou dokážou pořád některé věci překvapit...

Na Velikonoční pondělí jste prý od mužské části týmu dostaly pomlázkou. Překvapili vás?
Ráno vytáhli pomlázku, když jsme šly s holkama na snídani, to jsme fakt nečekaly. (směje se) Připravené nejsme, fakt nemám žádná vajíčka, že bych si je vezla dva týdny dopředu z domova. (směje se) Ale alespoň neuschneme. Pohoda v týmu je skvělá, hrozně se na tenhle týden těším.

Říkají, že jste tady mazačka...
Mají pravdu. Už jsem v týmu po páté a jsem strašně ráda, protože je nás spousta a mohly bychom postavit dva fedcupové týmy. Je to tady fakt krásné, sice daleko od domova, ale pro mě z jižní Ameriky jednodušší přechod.

Dáváte dalším holkám nějaké rady?
Určitě něco málo řeknu. Všechny jsou ale v pohodě, znám se s nimi dlouho. S Týnou odmala a s Káčou se známe taky dost dobře. S Markétou ještě ne, ale to rychle napravíme. Tým budeme určitě super, tak jako vždycky. Nemáme tolik příležitostí užívat si tuhle pohodu a srandu. Navíc se všichni známe a tým se o nás stará perfektně.

Vedle vás právě trénují sebevědomé Američanky. Jaké to bude soupeřky?
Je to semifinále, to je vždycky těžké a oni mají dobré holky. Myslím ale, že na antuce by to pro nás mohlo být i lepší. Popereme se s tím maximálně.

Antuka je to pro české hráčky poměrně zvláštní...
Já jsem na zelené antuce ještě nehrála, možná někdy kdysi dávno. Když je kurt mokrý, tak to moc neklouže a připomíná to spíš beton. Holky ale říkaly, že když je sucho, klouže to pěkně, takže uvidíme, jak se kurty připraví.

S kým tady bydlíte?
Jsem na pokoji s Markétou Vondroušovou, na kterou jsem čekala do pondělního večera. Ubytování je super, máme velké apartmány s obývákem, kuchyní a vlastními pokoji. Můžeme si někam v klidu zalézt a potom se zase bavit spolu s ostatními.

Pojďme k vašim posledním výsledkům. V Číně jste nedávno nedohrála turnaj, jak to?
Natáhla jsem si nohu, hodně jsem cítila stehno. Byly to těžké zápasy a fyzicky jsem na tom byla špatně. Nechtěla jsem riskovat, protože pak jsem letěla na velké turnaje do Ameriky.

Už jste zdravá?
Musím zaklepat, protože teď jsem opravdu zdravá. Všechno drží a snad bude držet dlouho, protože loňská sezona nebyla úplně nejlepší. Nehrála jsem kvůli angině na J&T Banka Prague Open a minula mě celá antuková sezona. Snad mi to letos vyjde lépe.

Teď jste naposledy nastoupila v Bogotě a Mexiku, kde jste vypadla vždy v prvním kole. Jaké to byly zápasy?
Chytila jsem celkem špatný los na první kolo. Člověk si na těhle velkých turnajích ale moc nevybere, tam už jsou velké hráčky. Bohužel v Mexiku jsem na rozjezd měla hned Makarovovou. Vadila mi nadmořská výška, s tím se musí ale poprat každý. Bylo mi tam celkem špatně a nenatrénovala jsem tolik, kolik bych chtěla. I když nakonec to nebyl tak špatný zápas. Potom jsem přeletěla do Bogoty, která je opravdu vysoko, asi 2600 metrů. Bylo to pro mě těžké i na psychiku a moc mi to nesedlo, i když mě na to pár holek upozorňovalo s tím, že už tam asi nikdy nezavítají. (směje se) Bohužel to nedopadlo dobře. Není to na moji hru úplně stavěné. Asi už se tam taky nepodívám. (směje se)

Co tady na Floridě? Příjemně teplo, žádná nadmořská výška...
Jo, to jsem spokojená. Není zase takové vedro, kolem třiceti stupňů. Za ten týden snad natrénujeme co nejvíc, vlétneme na Američanky a snad se to podaří.

Ve Fed Cupu prožíváte velké teplotní šoky. Když jste hrála za Česko v Kanadě v únoru 2015, kdy jste s Lucií Hradeckou vyhrála debl, to byla asi jiná písnička...
Tak na to vzpomínám mrazivě. (směje se) Bylo tam asi kolem minus pětadvaceti, takové podmínky jsme ještě nezažili. Fakt to bylo přísný... Zase to byl ale jiný zážitek, i když jsme se moc s holkama neprocházely, protože po pěti minutách jsme musely hned někam zalézt. Ale bylo to super, mám z toho krásné vzpomínky, byli jsme se podívat v hotelu postaveném z ledu. Teď jsme tady ve třiceti stupních, což je asi přeci jen příjemnější.

Ledový hotel teď nemáte, jak můžete tady na Floridě relaxovat?
Zase tolik času nebude, takže asi budeme rády, když bude možnost odpočívat a nabrat síly. Je tady ale krásný velký bazén, který už si Káča pochvalovala. Potom máme velké golfové hřiště, což jsem nikdy nehrála, ale možná ostatní si skočí zahrát. Potom je tady prý velké nákupní centrum, tak snad se skočíme podívat tam.