Jsem připraven vyhrát titul, hlásí Nadal před vstupem do antukové části sezony

- Jan Havlovic

Antuka a Rafael Nadal. Spojení, které patří k sobě dlouhá léta a jinak by tomu nemělo být ani v letošní sezoně. Španělský tenista si zahrál v tomto roce již tři finálová klání, pokaždé prohrál s Federerem, avšak se svou výkoností může být spokojen. Na turnajový vavřín však čeká už skoro rok! „Jsem připraven vyhrát titul,“ hlásí odhodlaně Nadal z oblíbeného turnaje v Monte Carlu.

V minulé sezoně měl Rafael Nadal zdravotní problémy, které komplikovaly jeho tenisovou kariéru. Třicetiletý tenista se však po zranění vrátil ve velkém stylu a v letošním roce předvádí výkony, na které jsme u devítinásobného vítěze French Open byli zvyklí. „Jsem spokojený s úrovní své hry. Je pro mě důležité vědět, že jsem konkurenceschopný, neboť to mi dává extra motivaci,“ uvedl Nadal v rozhovoru pro stránku tennisworldusa.org.

„V této chvíli se mi daří skvěle. Vybíhají se mi zranění, což je pro mě velmi důležité,“ přikyvuje Nadal, který by rád v tomto roce zaútočil na jubilejní desátý titul na Roland Garros! „V posledních dvou týdnech jsem dobře potrénoval. Hraji na vysoké úrovni a i mé současné postavení v žebříčku „Race to London“ (kvalifikační žebříček na Turnaj mistrů - pozn. red.) mi dovoluje hrát v zápasech s větším klidem,“ přiznává Španěl.

Nadal se rovněž rozpovídal o rozhodnutí Rogera Federera, který vynechá velkou část antukové sezony a s největší pravděpodobností se představí až na druhém grandslamu sezony v Paříži. „S jeho rozhodnutím souhlasím. Hraje velmi agresivní styl hry a na antuce tato taktika příliš nefunguje.“

Prestižní turnaj v Monte Carlu bude pro Nadala velmi důležitý, neboť jeho případný triumf by byl desátý v jeho kariéře a zároveň by také překonal rekord Argentince Guillermo Vilase v počtu turnajových vavřínů na antuce (49). „Nad rekord nepřemýšlím. Zkrátka si tenis užívám,“ bere Nadal celou situaci s nadhledem.

„Monte Carlo je pro mě speciální místo, které patří mezi mé nejoblíbenější a moc rád bych zde vyhrál,“ uzavřel Nadal, kterého v prvním kole prestižního turnaje Masters čeká souboj s vítězem britského duelu Evans/Edmund. 

 

#Practice ?? @rafanadalacademy

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal),Dub 13, 2017 v 3:52 PDT