Federer hraje svůj nejlepší tenis v životě, říká Rod Laver

- Jan Havlovic

Roger Federer si dal po triumfu v Miami od turnajů pauzu, avšak jeho famózní návrat na kurty je v médiích neustále propíraný. O formě světové čtyřky se rozpovídal také Rod Laver, australská tenisová legenda.

Osmnáctinásobný grandslamový šampion oznámil bezprostředně po triumfu na turnaji v Miami, že si potřebuje během antukové části sezony odpočinout a nabrat nové síly. „Když jsem zdravý a cítím se dobře, dokážu hrát dobře. Proto jsem přesvědčený, že pauza a odpočinek během antukové sezóny jsou pro mě potřebné.“ (více ZDE)

Federer v nedávném rozhovoru však také připustil, že jeho účast na grandslamu v Paříži není až tak jistá. „Momentálně to vypadá, že budu na French Open hrát, ale do 10. května se může stát spousta věcí,“ uvedl Federer v rozhovoru pro agenturu DPA. Rod Laver si však není jistý, zdali je Federerova účast na druhém grandslamu sezony dobrou volbou. „Moje intuice mi říká, že na Roland Garros hrát bude. Je to však dvousečné... Nesníží tak své šance na úspěch ve Wimbledonu?“ uvedl Rod Laver v rozhovoru pro The Sun Diego Tribune

„Pokud chytnete deštivé počasí, hrát na antuce v Paříži je velmi obtížné. Máte z toho bolavé ruce, a tak je potřeba myslet i na tohle, “ upozorňuje bývalý vynikající australský tenista na nebezpečí zranění.

Rod Laver se v rozhovoru rovněž zaobíral letošní formou Federera, který prohrál v této sezoně jediný zápas a získal již tři tituly! „Musím přiznat, že je nyní ve skvělé formě,“ uznal.

„Odvážím se říci, že hraje nejlepší tenis ve svém životě,“ podotkl Laver.

Jeden z nejlepších tenistů vše dob si rovněž všiml, že Federer během přípravy zapracoval na svém bekhendu, díky kterému získává oproti soupeřů navrch. „Jeho bekhend je jako noc a den. Je to jako kdyby našel zcela nový úder,“ uvedl Laver na závěr rozhovoru. 

 

Rivals with respect. ??? #Federer #Nadal #AusOpen ?: @besolomon

Příspěvek sdílený Australian Open (@australianopen),Led 29, 2017 v 8:15 PST