Turnaj v Queen's ohlásil další velkou hvězdu! Do Londýna přijede i Del Potro

- Jan Vojkůvka

Červnový turnaj v Queen's hlásí další velkou hvězdu. Na travnatý londýnský turnaj, který je součástí tradiční přípravy na Wimbledon, se vydá i Argentinec Juan Martin Del Potro, který se na britské publikum velmi těší a považuje turnaj za jeden z vrcholů sezony.

Osmadvacetiletý Del Potro se zúčastní turnaje v Queen's popáté v kariéře a bude hrát o zlepšení dosavadního maxima, kterým je čtvrtfinále z roku 2013.

„Jsem tak šťastný, že se vrátím na Aegon Championships v Queen's Clubu. Je to skvělý turnaj a pro mě je to velmi tradiční událost v kalendáři. Vždy jsem rád, když mohu na tak hezkém místě hrát před místními fanoušky,“ svěřil se v rozhovoru pro LTA.

Hrát před britskými diváky ho velmi baví a přináší mu pravou radost z tenisu. „Mám pár speciálních vzpomínek na postup do semifinále Wimbledonu v roce 2013, zisk bronzové medaile z olympiády v Londýně nebo zápas Davis Cupu ve Skotsku z minulé sezony. Lidé mě povzbuzovali, i když jsem hrál proti Andymu!“ těší Del Potra. „Na trávě v Queen's se pokusím odehrát svůj nejlepší tenis a pokud se mi to povede, myslím, že mohu uhrát nějaký dobrý výsledek.“

Oblíbený argentinský tenista, kterého během kariéry trápilo nespočet zranění a kvůli problémům se zdravím dokonce musel prakticky vynechat sezony 2010, 2014 a 2015, si po turnajích Masters v Indian Wells a Miami vzal kratší zdravotní volno, aby se připravil na další část sezony. V tomto roce prozatím odehrál čtyři turnaje a v Delray Beach dokráčel do semifinále.

Na trávě v Queen's Clubu se Del Potro bude moci potkat s již dříve ohlášenými tenisty v čele s domácím Andym Murraym, Švýcarem Stanem Wawrinkou, Španělem Rafou Nadalem či Bulharem Grigorem Dimitrovem. Účast předběžně potvrdili také Nick Kyrgios a v aktuálně zraněný Milos Raonic.