Můžu vyhrát Roland Garros, pokud budu hrát dobře, hlásí Nadal z tréninku na Mallorce

- Petr Šístek

Na základě letošních výsledků by i vzhledem k plánované absenci Rogera Federera měl být Rafael Nadal hlavní hvězdou právě začínající antukové sezony. A vše nasvědčuje tomu, že by mohla být jeho nejúspěšnější za poslední roky. Zatímco předloni trpěl nedostatkem sebedůvěry a nezískal ani jeden titul, v minulém roce byl nucen kvůli problémům se zápěstím odstoupit z tolik oblíbeného Roland Garros.

Na náročná antuková klání se Rafael Nadal připravuje ve své akademii v mallorském Manacoru, kde mu společnost kromě dalších mladých hráčů dělá kupříkladu i osmnáctiletý norský talent Casper Ruud.

 

Almost a year later, I'm back on clay... Can you guess where I'm training? ?

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal),Dub 5, 2017 v 6:11 PDT

 

En el #gym de la @RafaNadalAcademy después del entreno de hoy ??

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal),Dub 11, 2017 v 6:33 PDT

Ostrý vstup do antukové sezony Nadala čeká již příští týden na Masters v Monte Carlu, kde již získal rekordních devět titulů. „Když se vrátíte na turnaj, kde jste byli v minulosti tolik úspěšní, tak se vám vždy vybaví skvělé vzpomínky. Chtěl bych v Monte Carlu zvítězit znovu, a pokud všechno půjde podle plánu, tak bych měl mít své šance,“ zůstává španělský tenista tradičně skromný.

Následně Nadal plánuje odehrát turnaje v Barceloně, Madridu a Římě, na nichž bude mít šanci získat dostatek bodů k průniku do první čtveřice žebříčku, což by mu zaručilo o poznání schůdnější los na pařížském grandslamu. Právě úspěch na Roland Garros zůstává pro čtrnáctinásobného grandslamového šampiona prioritou.

„Pokud budu hrát dobře, budu mít šanci zvítězit. V opačném případě to nevyjde. Je to jednoduché, není to o tom, jestli o tom sníte či nikoliv,“ vysvětluje Nadal, který by na pařížské antuce mohl získat již desátý titul.

„Základem ale bude mít za sebou úspěšnou antukovou sezonu, pak to bude možné. Letošní se pro mě zatím vyvíjí dobře. Předvádím konzistentní výkony, poněkud nepovedených zápasů jsem odehrál jen pár,“ hodnotí Španěl, který, ačkoliv v tomto roce získal po suverénním Federerovi nejvíce bodů ze všech hráčů, stále čeká na první letošní titul. Probojoval se přitom již do tří finále, avšak ve dvou z nich nestačil právě na legendárního Švýcara a v Acapulcu jej překvapivě přehrál Sam Querrey. Nyní se ale již nezadržitelně blíží Nadalův návrat na antuku a zdá se být jen otázkou času, kdy bude moci nad svou hlavu pozvednout turnajový vavřín.