Snad budeme na baráž kompletní. Ani s Berďou to totiž v Nizozemsku žádná sranda nebude, varuje kapitán Navrátil

- Ivo Horký

Radostí po losu rozhodně neskákal. Cesta k zářijové baráži na půdu nebezpečného Nizozemska daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila moc nepotěšila. Na druhou stranu víc než soupeř ho zajímá zdraví a forma jeho svěřenců.

Tak co říkáte losu?
No, mohl být určitě lepší... Samozřejmě nejhorším soupeřem by byla Brazílie venku, ale i Holanďané mají velice kvalitní tým. Je tam Haase, mají velice dobrého debla. Čeká nás moc těžké utkání.

Alespoň, že se po US Open nemusíte tahat někam daleko, Nizozemsko je v podstatě po cestě.
To je největší plus. Když už nám to utkání nevyšlo v domácím prostředí, aspoň zůstáváme v Evropě, je to prakticky za rohem. Já jsem v Holandsku coby kapitán začínal, a to baráží v roce 2006, takže je to taková vzpomínka po jedenácti letech. Doufám, že bude dobrá a zachráníme se.

Neuvažujete náhodou o jakémsi »uzavření kruhu« a konci na kapitánské lavičce?!
Zatím ne, v pohodě. (smích)

Zápas je ještě hodně daleko, ale všechny fanoušky už nyní zajímá jedna věc: pojede i opora Berdych?
Pevně věřím, že pojedeme v kompletní sestavě, to znamená i s Tomášem! Nemůžeme ale zapomenout ani na Radka, který je po těžké operaci a uvidíme, co to s ním udělá. Je to čtyři a půl měsíce, strašně dlouhá doba, uběhnou mezi tím ještě tři grandslamy a stát se může cokoli. Pro mě je nicméně nejdůležitější, abychom byli v co nejsilnějším složení.

Jenže i s Tomášem v sestavě vás v Nizozemsku pohodička nečeká, že?
To v žádném případě, ani s Berďou to tam žádná sranda nebude! Haase hraje vážně ve vynikající pohodě, je to velice zkušený hráč, k tomu mají do čtyřhry Rojera, což je deblová špička. A po zranění se vrací Sijsling, další ostřílený borec. Na to, že jde o baráž, nás čeká vážně hodně kvalitní soupeř!

Jaký čekáte povrch?
Bude po US Open, hráči budou mít za sebou dva měsíce na betonech, takže určitě něco rychlého.

Že by Nizozemci navezli antuku do haly, s tím nepočítáte?
Nemyslím si.

Aktuální stav vašich svěřenců moc povzbudivý není – Rosol, Veselý i Pavlásek se trápí, Štěpánek marodí. Asi jste rád, že se zápas nehraje teď...
Přesně tak. Každý vidí, že forma kluků není ideální, ale máme čas. Hlavně doufám, že se zvedne Lukáš Rosol, který je zkušený a v Davis Cupu odehrál fantastické zápasy. Snad se dá do kupy zdravotně Radek, aby byl alespoň pro tu čtyřhru. Jirka Veselý si z těch kluků udržuje řekl bych nejstabilnější formu, druhá stránka je, že mu to v Davis Cupech zatím tolik nešlo...

Takže vaše největší přání?
Hlavně, ať jsme kompletní a forma kluků jde nahoru!