Mahut si při čtyřhře v DC zahrál i na tribuně

- Jan Havlovic

Prvním semifinalistou letošního Davis Cupu se stala Francie, která přidala v dnešní čtyřhře rozhodující, třetí bod. Diváci ve francouzském Rouen viděli krásnou tenisovou podívanou, kterou okořenil skvělým momentem Nicolas Mahut, jenž jeden z úderů hrál dokonce za reklamním bannerem na tribuně!

Inkriminovaná situace přišla ve čtvrtém setu za stavu 5:4 pro domácí reprezentaci. Na podání šel Dominic Inglot, který pro tohle utkání utvořil pár s Jamiem Murraym. Tvrdé podání na „téčko“ dokázal Mahut s vypětím všech sil vrátit na polovinu svého soupeře.

Poté přišla razantní smeč Murrayho mířená do rohu dvorce, kterou zkušený deblista rovněž dokázal vybrat, avšak dostal se již za reklmaní banner, který byl v daném prostoru umístěn.

Jamie Murray očekával, že se Mahut bude z rohu vracet co nejrychleji zpět do lepší pozice, a tak zahrál svou další smeč do podobné pozice. V daném prostoru se však stále nacházel francouzský deblista, který opět dokázal míček vrátit na polovinu britského páru. Celou situaci poté rázně ukončil Dominic Inglot, který získal přesnou smečí fiftýn pro Velkou Británii.

Nicolas Mahut sice bod nakonec nezískal, avšak za svou obětavost si vysloužil bouřlivý potlesk domácích diváků! Mahut s Benneteuaem nakonec dovedli utkání do vítězného konce po setech 7:6 (7), 5:7, 7:5, 7:5 a stvrdili postup Francie do semifinále!