Pokud bude hrát takhle každý den, může být světovou jedničkou, řekla Wozniacká o Ostapenkové

- Jan Havlovic

Takový výkon čekal od Jeleny Ostapenkové málokdo! Mladičká tenistka předvedla v zápase s Caroline Wozniackou na turnaji v Charlestonu parádní tenis a podruhé v tomto roce postoupila do semifinále. „Hrála dnes opravdu velmi dobře,“ uznala Wozniacká na pozápasové tiskové konferenci.

Ostapenková na sebe upozornila v minulých dvou sezonách finálovými účasti na turnajích v Quebecu a Dauhá. Od té doby však žádný výraznější úspěch nezaznamenala a své tvrdě vydobyté pozice na žebříčku začala postupně ztrácet. Nyní to však vypadá, že by se v kariéře sympatické Lotyšky mohlo blýskat opět na lepší časy...

Lotyšské tenisové jedničce patří na žebříčku 66. pozice a hůře postavenou hráčku byste ve čtvrtfinále turnaje v Charlestonu hledali těžko. Proti ní navíc stála Caroline Wozniacká, světová dvanáctka, která se dere zpět do elitní desítky. Devatenáctiletá tenistka se však soupeřky nezalekla, předvedla parádní výkon a po vítězství 6:2, 6:4 si zajistila postup do semifinále!

„Cítím se opravdu parádně,“ zářila lotyšská tenistka na pozápasové tiskové konferenci. „Je to poprvé, co jsem na turnaji v Charlestonu. Dnes to byl proti Caroline skutečně těžký zápas, neboť ona je skvělou hráčkou,“ ocenila Ostapenková kvality své soupeřky pro WTA

Semifinalistka letošního turnaje v Aucklandu měla sice úspěšnost vítězných bodů po prvním podání pouhých 51%, avšak vše vynahradila počtem winnerů – 41. „Před duelem jsem věděla, že musím pokračovat ve své agresivní hře a být neustále důsledná,“ okomentovala sympatická tenistka svou taktiku.

Výkon Ostapenkové ocenila také Caroline Wozniacká, která prohrou ve čtvrtfinále přišla prozatím o možnost vrátit se do světové desítky. Bývalá světová jednička se potřebovala podrat minimálně do semifinále. „Hrála dnes opravdu dobře. Její údery byly skvělé a většina šla do dvorce, někdy trefovala přímo lajny,“ hlesla dánská tenistka. 

„Pokud bude Jelena hrát takhle každý den, může být světovou jedničkou,“ odhaduje Wozniacká.

Zdali nebyl výborný výkon Ostapenkové pouze náhodou zjistíme již dnes večer, kdy se lotyšská tenistka představí v semifinálovém zápase proti Chorvatce Mirjaně Lučićové-Baroniové, 23. hráčce světového žebříčku.