Viktor Troicki: Absence Nadala nelituji. S Djokovičem jsme favority na postup

- Jan Vojkůvka

Bělehrad mohl zažít souboj titánů. Jenže poté, co Rafael Nadal oznámil, že daviscupové čtvrtfinále proti Srbsku vynechá, o pikantní duel s domácí hvězdou Novakem Djokovičem srbské publikum přijde. Na druhé straně ale mohou mezi domácími fanoušky převládat pozitiva. Postup do semifinále je totiž na dosah.

Ač ohlášení absence Rafaela Nadala přišlo už na začátku března, přesto někteří stále doufali, že by španělská hvězda mohla posílit svůj tým ve čtvrtfinálovém souboji se Srbskem v Bělehradě. Nestalo se tak a v soupisce Španělů se Conchita Martinezová musí spoléhat na Pabla Carrena Bustu, Alberta Ramose-Vinolase a deblistu Marca Lopeze.

Na papíře vypadá nominace Španělska nadále silně, Carreno Busta je 19. hráč světa, Ramos je na 24. místě žebříčku. Ale na druhé straně sítě se ve dvou singlových zápasech objeví bývalá světová jednička a aktuálně světová dvojka Novak Djokovič.

Sezona Djokovičovi sice zatím nevychází podle představ a na kontě má z posledních týdnů dvě porážky s Nickem Kyrgiosem a vynechání turnaje v Miami. Ovšem sám hlásí, že bolest lokte je pryč a během víkendového Davis Cupu věří v prodání svých dovedností bez zdravotní limitace.

S velkým očekáváním vzhlíží k souboji se Španělskem také srbská dvojka Viktor Troicki, 39. hráč světa. Potěšil ho i fakt, že se celý srbský tým od prvního dne připravuje společně. „Je hezké, že jsme od prvního dne všichni spolu a připravujeme se na zápas,“ cituje Troickiho web tennisworldusa.org. „Myslím, že podmínky budou více vyhovovat nám než jim. I přesto, že nepřivezou nejsilnější tým, mají dva dobré hráče na 19. a 24. místě žebříčku.“

Absence Rafaela Nadala však dává větší naděje srbskému týmu k postupu do semifinále a ví to i Troicki. „Upřímně řečeno, nelituji toho,“ řekl k Nadalovi srbský hráč. „S ním by byl zápas určitě více efektní, ale bude to zase pro nás o to snadnější. Rozhodně nepodceňujme Alberta Ramose-Vinolase a Pabla Carrena Bustu. Tento rok hrají dobře a mají dobré výsledky,“ upozorňuje Troicki. „Ale jsme favorité a s Novakem v našem týmu můžeme očekávat vítězství,“ dodal.