VIDEO: Velké faux pas! Novinářka po prohraném finále v Miami pogratulovala Nadalovi k výhře

- Jiří Vachtl

Po prohraném zápase je obtížné odpovídat i na "normální" dotazy novinářů. Rafael Nadal se však během tiskové konferenci po prohraném finále v Miami musel vypořádat s dotazem novinářky, která mu nejprve pogratulovala k vítězství! Tato situace není na tenisovém okruhu ojedinělá. V minulosti se s něčím podobným musel na své tiskové konferenci vypořádat i Tomáš Berdych nebo Nicolas Mahut.

Rafael Nadal se vydal po finálové prohře 3:6, 4:6 s Rogerem Federerem na tiskovou konferenci. Její klidný průběh však narušila jedna z novinářek, která před položením své otázky pogratulovala španělskému tenistovi k výhře. Nadal se tím však nenechal rozhodit. „Jen tak mimochodem, já jsem prohrál,“ konstatoval poražený finalista. „Jasně, já vím. Ale beru to jako vaše vítězství,“ pokračovala dál novinářka…

Špatně informovanému novináři se nevyhla ani česká jednička Tomáš Berdych. K nešťastnému momentu došlo na tiskové konferenci během Wimbledonu 2015, kde Tomáš Berdych v osmifinále hladce podlehl Gillesi Simonovi 3:6, 3:6, 2:6. „Jak na tom po zápase jste? Cítíte se před čtvrtfinále v dobré formě?,“ ptal se pomatený novinář. Český tenista jen nevěřícně vytřeštil oči. „Promiňte? Asi jsem nerozuměl?," odvětil Berdych. Dotyčný žurnalista tak svůj dotaz bez ostychů zopakoval. „Ví, jak ten zápas dopadl, nebo si ze mě dělá srandu?," odpověděl udivený Berdych. 

Podobná situace se přihodila i na antukovém Roland Garros. V roce 2014 se domácí Nicolas Mahut rozloučil s turnajem už v prvním kole, když podlehl Kazachu Kukuškinovi 3:6, 7:6, 3:6, 4:6. Na pozápasové tiskové konferenci mu anglicky hovořící novinář před svoji otázkou pogratuloval k výhře. To Francouze evidentně rozčílilo, na následující otázku neodpověděl a vyžádal si otázky ve francouzštině.