VIDEO: Nejlepší výměny Masters v Miami! Tweenery Veselého či Kyrgiose i vyučující profesor Federer

- Petr Šístek

Druhý podnik kategorie Masters v této sezoně nabídl kromě skvělých utkání i velmi pohledná zakončení výměn. Organizace ATP vybrala šest nejlepších z nich. Který z úderů je vaším favoritem?

1) Famózní prohoz Thiema korunoval maratonskou výměnu

Dominic Thiem již ve svém úvodním zápase sice nestačil na Bornu Čoriče, ale spokojen mohl být alespoň se způsobem, jakým zvládl dlouhou výměnu čítající 36 úderů. V jejím závěru soupeře prohodil nechytatelným bekhendovým úderem!

2) Veselý oslnil tweenerem

Jiří Veselý se v úvodu druhého setu utkání třetího kola proti Jacku Sockovi nenechal rozhodit lobem a soupeře nádherně prohodil populárním úderem mezi nohama. Míček z jeho rakety dopadl přesně do rohu dvorce.

3) Verdascův dělový forhend opět úřadoval

Fernandu Verdascovi je často připomínán jeho famózní výkon ze semifinále Australian Open 2009 proti Rafaelu Nadalovi. Názorně na něj dal vzpomenout parádním forhendem, který zahrál ve třetím kole turnaje v Miami proti druhému nasazenému Nišikorimu.

4) Federer si na síti povodil Bautistu-Aguta

Roger Federer v osmifinále sehrál velmi těžké utkání proti Robertu Bautistu-Agutovi a vrcholem utkání byla výměna za stavu 4:5 a 30:0 z pohledu Švýcara ve druhém setu. Na jeho přehled na síti nestačila ani vynikající defenziva a úctyhodný pohyb Španěla.

5) Federer pobavil neortodoxním kraťasem

Když pozdější šampion turnaje v perfektně zvládnutém úvodním setu s Tomášem Berdychem odehrál míček ze své rakety, všichni fanoušci včetně jeho soupeře se domnívali, že se bude jednat o rutinní čop směřující k základní čáře. Míček se ale z výšky snesl přímo za síť a zkamenělý Berdych tomu mohl jen bezmocně přihlížet!

6) Kyrgios tweenerem nedal Zverevovi šanci

Tweener patří mezi tradiční údery Kyrgiosova repertoáru a Australan s tímto pohledným úderem nešetřil ani v utkání s Alexandrem Zverevem. A nejpohlednější z nich vytasil v úvodu druhé sady, když soupeře úderem mezi nohama nádherně prohodil.