Navzdory Davis Cupu poprvé na antuce: Djokovič trénoval v Monte Carlu

- Filip Lefenda

Novak Djokovič je zpět na kurtech. Srbská světová dvojka, která vynechala z důvodu zraněného lokte letošní obhajobu turnaje Masters v Miami, zasáhne do čtvrtfinálových daviscupových bojů, které tenisté z Balkánu svedou ve dnech 7. až 9. dubna doma proti Španělsku. Devětadvacetiletý tenista však zveřejnil v sobotu na sociálních sítích záběry z tréninku na antuce, kterou si vyzkoušel v Monte Carlu. Právě na tomto místě za dva týdny odstartuje další z velkých turnajů série Masters a Djokovič po loňském nezdaru, kdy vypadl již ve druhém kole s Jiřím Veselým, zřejmě nechce ponechat nic náhodě.

„První duben a můj první trénink na antuce,“ napsal k fotografiím na svém oficiálním twitterovém účtu „Nole“, který rovněž dodal, že nabírá na síle a Bělehrad už se na něj tak může těšit. Právě v srbské metropoli se majitel dvanácti singlových grandslamových titulů narodil a figuruje v nominaci pro nadcházející daviscupové měření sil proti Španělsku.

Poslední soutěžní střetnutí odehrál Djokovič v osmifinálovém utkání na podniku v Indian Wells 15. března, kdy nestačil na Australana Nicka Kyrgiose. Nyní si navzdory tomu, že se Davis Cup odehraje v hale Aleksandara Nikoliče na tvrdém povrchu, vyzkoušel tento rok poprvé pohyb na oranžovém písku.

V monackém Country Clubu trénoval jen pár hodin před tím, než odletěl do své srbské domoviny. Ačkoliv bere týmovou soutěž ve vší vážnosti, chtěl už Srb lehce „přičichnout“ k povrchu, který bude pro turnaje v nadcházející části ročníku klíčovým.

Právě Monte Carlo udává Novak Djokovič, podobně jako mnoho dalších špičkových sportovců, jako své bydliště. Za dva týdny se v „daňovém ráji“ představí na tamějším turnaji série Masters, kde bude chtít odčinit zaváhání z loňského roku. To v druhém kole senzačně vypadl ve třech setech s Jiřím Veselým, ačkoliv o rok dříve na stejném místě triumfoval.