Další návrat! Rekordman Baghdatis se vrátí do akce v Davis Cupu

- Patrik Hrazdira

Déle než dva měsíce byl mimo hru. Kyperský tenista Marcos Baghdatis s radostí oznámil, že jeho kotník je již v pořádku. Lékaři dali Kypřanovi zelenou a ten už chystá návrat na kurty. Poprvé by se měl představit 7. až 9. dubna v Davis Cupovém utkání proti Tunisku.

V letošní sezoně odehrál Marcos Baghdatis pouze tři turnaje: Dauhá, Auckland a Australian Open. V Aucklandu se mu dařilo, padl až v semifinále s Joaem Souzou z Portugalska. Od porážky ve druhém kole Australian Open s Rafaelem Nadalem však kyperský tenista neodehrál ani jeden zápas. Na vině byl zraněný kotník.

„Jsem rád, že kotník je podle doktorů v pořádku a těším se na návrat do hry. Jsem připraven tvrdě trénovat a pracovat se svým týmem, abych si udržel kondici a vrátil se zpět. Za pozitivní zprávu od lékařů jsem velice rád. Na Davis Cup jsem opravdu natěšený. Uvidíme se na Kypru!“ prohlásil nadšený Kypřan.

V Davisově poháru má Baghdatis opravdu pozoruhodnou bilanci. Svou zemi reprezentoval ve třiačtyřiceti utkáních s bilancí 47:3 ve dvouhře a 20:10 ve čtyřhře. Kyperský tenista je dokonce držitelem daviscupového rekordu v počtu vítězství v řadě. V loňském roce dokázal zvítězit počtyřiatřicáté za sebou a překonal tak Bjorna Borga, který se pyšnil o jednu výhru kratší šňůrou. Švéd se však může utěšovat vědomím, že v roce 1975 dovedl svou zemi k výhře v Davisově poháru. Na titul z týmové soutěže Baghdatis s největší pravděpodobností nikdy nedosáhne.