Hewitt odmítl nominovat Tomika proti USA!

- Patrik Hrazdira

Čtvrtfinále Davisova poháru se blíží. Austrálie bude hostit Spojené státy americké a kapitán týmu Lleyton Hewitt nenominoval Bernarda Tomika. Jeho forma byla v poslední době špatná a bývalá světová jednička si myslí, že mladý Australan to nemá v hlavě srovnané tak, aby mohl reprezentovat svoji zemi.

Velký talent, kterému předpovídali obrovskou budoucnost, skomírá. Čtyřiadvacetiletý Bernard Tomic nedostal pozvánku ke čtvrtfinálovému utkání Davis Cupu proti USA. Po Australian Open nedokázal na čtyřech po sobě jdoucích turnajích přejít přes první kolo a trápí ho bolavá záda.

Po zveřejnění nominace musel kapitán Lleyton Hewitt čelit otázce, zda o nominaci australského mladíka bude v budoucnu uvažovat. „Možná ano. Jen si myslím, že Bernard to nemá v současné době v hlavě nastavené tak, aby mohl reprezentovat svou zemi,“ odpověděl šestatřicetiletý Australan.

Hlavní hvězdou domácího týmu bude jednoznačně Nick Kyrgios, který momentálně předvádí skvělý tenis. Hewitt je přesvědčený, že předvede vynikající výkon a pomůže tak Austrálii k cestě do semifinále. Kapitánovi samozřejmě nevadí ani fakt, že zmeškal páteční trénink: „Je to výborná zpráva. Nick odehrál tři těžké zápasy proti kvalitním hráčům a hraje opravdu skvěle. Jeho poslední výkony v Americe napovídají, že pro nás bude velmi důležitý,“ řekl nadšeně Hewitt.

Čtvrtfinálový zápas mezi Austrálií a Spojenými státy americkými se odehraje 7. až 9. dubna v Brisbane. Kapitán Hewitt ke Kyrgiosovi nanominoval Jordana Thompsona, Samuela Grotha a Johna Peerse. Domácí to však nebudou mít vůbec jednoduché. Ameriku bude táhnout, rovněž ve fantastické formě hrající, Jack Sock.