O budoucnost ATP se bát nemusíme! Zverev s Kyrgiosem předvedli v Miami úchvatnou show

- Jan Havlovic

Hlavním tahákem včerejšího programu turnaje v Miami byl duel Federera s Berdychem. Kdo sečkal u televizních obrazovek do pozdních nočních hodin, rozhodně neprohloupil. Parádní bitvu totiž na centrálním dvorci svedli Nick Kyrgios s Alexanderem Zverevem!

Tento zápas byl důkazem, že o budoucnost mužského tenisu je kvalitně postaráno! Na centrálním dvorci v Miami se totiž proháněli dva největší talenti, které má tenisový svět aktuálně k dispozici!

Po dvou a půl hodinovém klání se z postupu radoval Nick Kyrgios, který však mohl utkání uzavřít již v tiebreaku druhého setu. Australan promrhal tři mečboly, čehož dokázal mladý Zverev využít a zápas zdramatizoval. I když Němec prohrál ve třetím setu 3:6, po zápase slyšel na svou adresu superlativa ze všech stran. „Obdivuji jeho hru. Porazil již několik výborných hráčů. Musel jsem dnes bojovat na sto procent, abych uspěl,“ přiznal Kyrgios.

„Budeme spolu hrát určitě ještě mnohokrát a Saša se neustále zlepšuje. Je mu teprve devatenáct, takže na něj mám malý náskok,“ konstatoval po zápase aktuálně šestnáctý tenista světového žebříčku. „Já jsem se ale rovněž zlepšil, k čemuž mi dopomáhají také zápasy proti Sašovi,“ dodal Kyrgios, který se probojoval do čtvrtého semifinále v letošní sezoně.

O postup do finále si to rozdá s Rogerem Federerem, který odvrátil v souboji s Tomášem Berdychem dva mečboly a rovněž si zajistil postup (více ZDE). „Hraje neuvěřitelně. Má skvělý rok a vypadá ve skvělé kondici,“ uvedl Kyrgios na adresu svého dalšího soupeře. Australský tenista se měl střetnou s osmnáctinásobným grandslamovým šampionem již v Indian Wells, avšak do tohoto zápasu nenastoupil ze zdravotních důvodů.