VIDEO: Federer předvedl v zápase s Berdychem úder z říše snů!

- Jan Havlovic

Utkání Rogera Federera s Tomášem Berdychem bylo ostře sledované nejenom v zámoří, ale také v Evropě. Celý tenisový svět po výhře Švýcara oblétly „highlights“ z tohoto zápasu, ale za zmínku stojí ještě jeden parádní moment, který zvedl fanoušky na centrálním dvorci v Miami ze sedadel!

Experti měli před zápasem jasno – rozjetý Federer českého dlouhána „spláchne“ ve dvou setech a hladce si zajistí postup do semifinále. První sada těmto prognózám nasvědčovala. Federer hned v úvodním gemu svého soka brejknul, na čež navázal i v sedmé hře a první set ovládl poměrem 6:2.

Právě moment z onoho sedmého gemu první sady musel pohladit oko každého tenisového fanouška. Osmnáctinásobný grandslamový šampion zareturnoval poblíž základní čáry, Berdychovi se forhend příliš nepovedl, a pak to přišlo. Legendární Švýcar předvedl úchvatný kraťas, který vylétl poměrně vysoko, avšak poté velmi rychle spadl těsně za síť. Jedním slovem – nádhera!

„Pokud by byl Roger Federer umělcem, tento kraťas by byl jeho mistrovským dílem.“ Takto okomentovali daný moment správci instagramového účtu ATP. Nezbývá než souhlasit!