Když Nadal prohrál, tak chtěli peníze zpátky, udivuje ředitel turnaje v Barceloně

- Radek Štohl

Byli jste někdy nespokojeni s představením, které Vám tenisté nabídli? Chtěli jste kvůli jejich výkonům, nebo dokonce výsledkům vrátit peníze zpátky? Pokud ne, tak vězte, že i této skutečnosti se dočkal Albert Agusti, který je ředitelem turnaje v Barceloně. Před třemi lety totiž před domácím hledištěm prohrál Rafael Nadal, který si "dovolil" vypadnout již ve čtvrtfinále...

Ve Španělsku nenajdete v současné době tenistu, který budí větší zájem, emoce i nadšení. Přesně taková kritéria splňuje Rafael Nadal, který se kromě velkých turnajů snaží pravidelně účastnit i ,,pětistovky" v Barceloně. Také letos se devítinásobný vítěz zdejšího podniku vydá do katalánské metropole, kde bude od 24. - 30. dubna obhajovat titul. Velkou radost z jeho účasti má i současný ředitel turnaje.

"Děkuji mu za úsilí, které vždy vynaloží, aby si na tomto podniku zahrál. Počet prodaných vstupenek závisí úměrně na jeho výsledcích," uvedl Albert Agusti.

Ne pokaždé se však třicetiletému tenistovi zde dařilo a s těmito následky se pak musel vypořádávat samotný Agusti. ,,Když ho v roce 2014 porazil Nicolas Almagro, tak mě několik lidí žádalo, abych jim vrátil peníze. Co se stane, až ukončí kariéru? Tento turnaj je v dobrém rozpoložení, má za sebou kvalitní historii," pokračoval v povídání devětapadesátiletý Katalánec.

Jaké jsou další vyhlídky na uchování tak kvalitního podniku? "Naším cílem je být jedním z nejlepších turnajů v této kategorii, naše naděje závisí na Španělech. Pokud se tu objeví šance na povýšení do "tisícovky", tak toho využijeme. Minimálně dva roky se tomu tak ale ještě nestane," uzavřel Agusti.