Roger je superfavorit, v letošní sezoně není lepšího hráče, přiznává Del Potro před vzájemným zápasem

- Jan Havlovic

Turnaj v Miami se překlopil do druhého hracího týdne a hned na jeho začátku nás čeká velký zápas. Rogera Federera vyzve ve třetím kole Juan Martín del Potro! „Přesně kvůli těmto zápasům trénujete,“ hlesl natěšený Argentinec.

Hlavním tahákem pondělního programu v Miami bude z českého pohledu souboj Barbory Strýcové s Karolínou Plíškovou. Neméně zajímavým střetnutí bude také jednadvacátý švýcarsko-argentinský souboj Federer kontra Del Potro. „Hráli jsme spolu několik epických zápasů – semifinále na French Open, olympijské semifinále a finále na US Open,“ zavzpomínal Federer na duely s Del Potrem.

Na jejich vzájemné střetnutí mohlo dojít v Miami již v loňském roce, avšak Federer se turnaje kvůli zranění nemohl zúčastnit. „Byla škoda, že jsme proti sobě nemohli hrát. Je však lepší, že proti sobě hrajeme až nyní. Jsme oba v lepší formě,“ přiznal Federer, který zažívá po zranění skvělý návrat na kurty.

Právě na výbornou formu osmnáctinásobného grandslamového šampiona upozorňoval také Del Potro v rozhovoru pro tennisworldusa.org po sobotní výhře nad Robinem Haasem. „Roger je superfavorit, je nejlepším hráčem dosavadního průběhu letošní sezony. Co musím udělat, abych ho porazil? Dávat do míčků velkou razanci a nenechat ho dostat se do pohody,“ prozradil argentinský tenista svůj recept na světovou šestku.

Del Potro narazí na vítěze letošního Australian Open již ve třetím kole. „Samozřejmě, není ideální potkat takového hráče na začátku turnaje, ale tak to prostě je,“ nevěší hlavu aktuálně 34. hráč planety.   

Start tohoto velmi očekávaného zápasu je naplánován na centrálním dvorci v Miami ve 20:30 (SELČ). 

 

??? @delpotrojuan sets up a 3R date with @rogerfederer. #miamiopen

Příspěvek sdílený ? Miami Open ? (@miamiopen),Bře 25, 2017 v 9:12 PDT