Boris Becker: Federer je úžasný, ale Andy a Novak jsou stále nejlepší!

- Petra Budilová

Výkony, kterými se prezentuje Roger Federer, udivují snad každého. Znalci tenisu i laici nešetří superlativy na hrající legendu bílého sportu a nejinak tomu je i u Borise Beckera. Bývalý německý tenista ale i přes úchvatnou Federerovu formu podotýká, že Andy Murray a Novak Djokovič ještě výrazně promluví do bojů na nadcházejících turnajích a potvrdí, že jsou nejlepšími z nejlepších.

Boris Becker, stejně jako řada ostatních, zaznamenal skvělý start do nové sezóny u Rogera Federera. Bývalý trenér Novaka Djokoviče ocenil především výkony na letošním Australian Open.

"Vzal si půl roku volno a nikdo nevěděl, jak bude připravený. On potom dokázal vyhrát první slam sezóny. Neuvěřitelné," řekl Becker. A vskutku, Federer v této sezoně vyhrál už 14 zápasů a jen 2 prohrál. Navíc kromě titulu na Australian Open opanoval také podnik v Indian Wells.

Německá legenda je ovšem stále přesvědčena, že nejlepšími hráči jsou Djokovič a Murray. "Pořád jsou nejlepší, ale samozřejmě, to, co teď předvádí Federer, ale i Nadal, je úžasné pro celý tenis," svěřil se Becker indické televizi NDTV. Podle Beckera se Djokovič i Murray opět vrátí ve skvělè formě.

"Není to asi začátek sezóny, jaký si oba představovali, ale sezóna teprve začala," uzavírá Becker, který připomíná trochu nečekané trápení prvních dvou hráčů světa.