Federerova neúčast v daňovém ráji? Máme pro něj divokou kartu, hlásí ředitel turnaje

- Filip Lefenda

Když byla v úterý zveřejněna listina přihlášených hráčů na dubnový turnaj série Masters v Monte Carlu, vlnu pozornosti vzbudila především absence čtyřnásobného finalisty Rogera Federera. Ředitel turnaje Franulovič ovšem nehází flintu do žita a účast pětatřicetiletého Švýcara ještě neodpískal. „Jsme s ním nadále v kontaktu,“ prozradil portálu TennisActu.net.

Někdejší chorvatský tenista, v současnosti devětašedesátiletý Zeljko Franulovič, stále věří v možnost, že se šampion z letošního Australian Open mezi startujícími objeví. „Vloni se také rozhodl až na poslední chvíli. Jsme s ním a jeho rodinou v kontaktu. Rezervovali jsme mu divokou kartu pro případ, že by se rozhodl u nás hrát,“ vysvětlil šéf v pořadí prvního z celkových tří turnajů Masters hraných na antuce.

Vítěz osmnácti grandslamových trofejí ve dvouhře by se měl definitivně rozhodnout po turnaji v Miami, kdy se chystá ohlásit svůj plán pro antukovou část sezóny. V USA se Federer zatím probojoval do třetího kola, kde jej čeká atraktivní bitva s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, s nímž se utkal v kariéře celkově už dvacetkrát, avšak naposledy před více jak třemi lety.

Ve startovním poli podniku s oficiálním názvem Monte-Carlo Rolex Masters chybí také světová čtyřka Kei Nišikori, který zde startoval jen jedinkrát v kariéře, a sice v roce 2012. Antuka není jeho oblíbeným povrchem a bohatě dotovaný turnaj vynechá také letos.

Mezi přihlášenými naopak aktuálně nechybí dva nejvýše postavení čeští tenisté – čtrnáctý Tomáš Berdych a Jiří Veselý, který v žebříčku ATP zaujímá 54. pozici. Ten si před rokem v utkání druhého kola vyšlápl na tehdejší světovou jedničku Novaka Djokoviče a šokoval svým vítězstvím celý tenisový svět.