Karolína Plíšková bojuje o Fed Cup Heart Award

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková se dostala do nominace na ocenění Heart Award vybírané mezi hráčkami, které zasáhly do prvního kola letošního ročníku Fed Cupu. Toto ocenění se uděluje tenistkám, jež hrdě reprezentují svou zemi a ukazují v zápasech obětavost pro tým.

Aktuálně nejlepší česká tenistka se do nominace dostala především díky svým dlouhodobě skvělým výkonům ve Fed Cupu. Plíšková je týmovou jedničkou a drží zajímavý primát – pokud byla součástí týmu, Češky nikdy neprohrály. Finalistka loňského US Open má ve Fed Cupu ve dvouhře bilanci 9-3 a ve čtyřhře dokonce 4-0! 

O prestižní ocenění se česká tenistka utká se Švýcarkou Bacsinszkou, Běloruskou Sabalenkovou, a také se Slovenkou Šrámkovou. Plíšková se dostala do nominace Heart Award i po loňském semifinále, avšak hlasování nakonec ovládla Francouzka Garciaová.

Toto prestižní ocenění získaly v minulosti dvě české tenistky. Před dvěma lety Lucie Šafářová a před šesti lety Petra Kvitová, to byly české vítězky ceny vybírané mezi semifinalistkami Fed Cupu.

Hlasování by mělo být spuštěno během dnešního dne na oficiálních stránkách Fed Cupu