Chorvatský future v Umagu, den #5: Zapsání do deblu a návštěva areálu ATP

- Antonín Bolardt, Jiří Vachtl

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem první body do světového žebříčku po nezdaru v Poreči nevybojují ani v Umagu. Stále ale mohou nastoupit do deblu, kam se zapsali jako náhradníci. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme čtvrtý díl mise v Umagu.

Úterní den v chorvatském Umagu přinesl začátek hlavní soutěže ve dvouhře i snahu Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta proniknout do soutěže ve čtyřhře. S napětím tak čekají, zda se některý z párů na poslední chvíli neodhlásí. „Dnes ráno jsme šli na kurty zapsat se do deblu. Zjistili jsme, že jsme druzí pod čarou. Takže uvidíme, jestli se dostaneme,“ doufá Bolardt v šanci českého páru.

Ve svém vlogu se Jiří Vachtl pozastavil nad začátkem hlavní soutěže, do níž se úspěšně kvalifikoval Filip Brtnický, který navíc uspěl i v dalším boji a prošel už do druhého kola! „Hrál Brtňa, který dostal osmého nasazeného Japonce Učidu. První set prohrál 5:7, ale pak se zvedl a vyhrál 6:3, 6:1. Postoupil do osmifinále, kde ho čeká Jurij Rodionov, což je pro Brtňu určitě skvělé,“ raduje se z úspěchu krajana Vachtl.

Během dopoledního programu se Bolardt s Vachtlem kromě sledování zápasů věnovali také vlastnímu tréninku a jakmile s radostí dosledovali postup svého krajana do druhého kola, vydali do nedalekého tenisového areálu, kde se koná tradiční turnaj ATP World Tour 250.

„Po Brtňově zápase jsme se šli podívat na stadion v Umagu, kde se hraje ATP 250,“ osvětluje Bolardt. „ATP areál v Umagu je pěkný, centr kurt je velký. Akorát teď není v provozu a je tu jen pár dělníků, kteří něco přestavují a chystají na další ročník,“ doplňuje ho Vachtl.

Jak vypadá areál, kde hrají tenisové hvězdy, se můžete podívat v přiloženém videu.

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Sedmý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Šestý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):