Jack Sock se Federera nebojí! Na domácím turnaji hodlá nechat všechno

- Patrik Hrazdira

Domácí miláček proti hrající legendě. Jack Sock, vycházející tenisová hvězda, se bude chtít poprat o největší výhru ve své kariéře. V semifinálovém utkání turnaje v Indian Wells se mu postaví švýcarský elegán Roger Federer. V cestě do finále budou za Američanem stát tisícovky domácích fanoušků.

Jack Sock dokázal ve čvtrfinále porazit světovou pětku Keie Nišikoriho (6:3, 2:6, 6:2). „Skvěle jsem podával, hlavně servis s horní rotací fungoval. Prostě jsem se ho snažil dostat z komfortní zóny.“

V semifinále však na něho čeká hráč jiného kalibru. Na druhé straně sítě bude stát v excelentní formě hrající Roger Federer. „Je to nejlepší hráč všech dob, ale věřím, že můžu vyhrát,“ říká před zápasem Američan.

Pro švýcarskou tenisovou ikonu má čtyřiadvacetiletý Američan pouze slova chvály: „O jeho skvělých tenisových schopnostech svědčí, jak se dokázal rychle vrátit zpět a hned vyhrál první Major roku. Bude to výzva!“

Americký tenista proti úřadující světové desítce ještě nikdy neuhrál ani set. Vzájemná bilance obou tenistů je 2:0 pro Federera. Sock však momentálně hraje nejkonzistentnější tenis své kariéry a bude hnán masou amerických příznivců.

Vítěz tohoto duelu se o titul utká s lepším z dvojice Wawrinka – Carreno-Busta.

Protančí Jack Sock i do finále?