Nick Kyrgios nenastoupí do velmi očekávaného zápasu s Rogerem Federerem!

- Radim Sochor, Patrik Hrazdira

Generační souboj dvou tenisových megatalentů. Světová šestnáctka Kyrgios měla vyzvat několikanásobného grandslamového šampiona, nynější světovou desítku Federera. Do zápasu však první jmenovaný kvůli špatnému zažívání nenastoupí.

Nick Kyrgios hraje v excelentní formě. Koneckonců, málokterý hráč se může pochlubit tím, že ve dvanácti dnech dvakrát porazil Novaka Djokoviče.

Vypadá to, že by zlobivé dítě světového tenisu konečně začalo dospívat. V osmifinálovém zápase dokázal udržet své emoce na uzdě lépe než Srb. Ten se vztekal, házel raketou a nakonec se musel sklonit před umem rodáka z Canberry.

V osmifinále ho čekal další velký test, švýcarská legenda Roger Federer, se kterým má kladnou vzájemnou bilanci 1:0. „Podávám velmi dobře. Moje psychika se zlepšuje a snažím se tvrdě bojovat o každý bod,“ řekl před zápasem Australan pro britské Metro.

Švýcarský tenisový elegán Roger Federer hraje rovněž skvěle. Roger začal předvádět fantastické výkony na letošním Australian Open, které po krásném finále s Nadalem (6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3) ovládl.

Hraje agresivněji než kdykoliv předtím. V osmifinále dokázal dlouholetého španělského rivala Rafaela Nadala rozstřílet ve dvou sadách, za hodinu a deset minut.

S přibývajícími roky si tenis víc a víc užívá. „Nick na mě zapůsobil, jak dokázal v předešlých dnech dvakrát porazit Novaka na jeho nejoblíbenějším povrchu,” pochválil švýcarský tenista Kyrgiose. Ve čtvrtfinálové bitvě však bude chtít australskému mladíkovi ukázat, že ještě nepřišel jeho čas.

Hráči spolu sehráli už jeden zápas. A bylo to velkolepé představení. Ve španělském Madridu se potkali v roce 2015 v zápase o osmifinále. Roger Federer byl turnajovou jedničkou, ale dvacetiletý tenista jej dokázal přehrát. Zápas trval 2 hodiny a devětatřicet minut, k vidění byly hned tři tiebreaky a ten poslední byl pekelně dlouhý. Federer v něm měl dva mečboly, Kyrgios hned šest. Ten šestý mu stačil k postupu do osmifinále, kde však nestačil na Američana Isnera.

 
Zápas se ale nakonec konat nebude, neboť se necelé dvě hodiny před začátkem Nick Kyrgios omluvil. Do zápasu nemůže zasáhnout, neboť má problémy se zažíváním.