Ve špatnou chvíli na špatném místě! Vučič čekal za závěsem, letící raketa mu vyrazila dva zuby

- Petr Šístek

Zní to jako neuvěřitelný příběh, ale i s takovými na první pohled groteskními příhodami se lze setkat na turnajích futures. Patrik Rosenholm prohrával v osmifinále turnaje v Sondriu s domácím kvalifikantem Lucou Pancaldim 6:1, 3:6, 1:3 a 15:40, když ho další prohraný fiftýn rozlítil natolik, že vhodil svou raketu směrem do závěsu vedle kurtu. To ale nemohl tušit, že za závěsem bude čekat Ilija Vučič, jeden z tenistů, který se chtěl jít na závěr jeho zápasu podívat!

Nic nečekající Ilija Vučič, který prohrál v úvodním kole dvouhry s Petrem Michnevem, byl letící raketou udeřen do hlavy a přišel o dva zuby. Otřesený srbský tenista byl převezen do nemocnice, v důsledku čehož se byl nucen odhlásit z turnaje čtyřhry, v níž spolu s Markusem Erikssonem plnili roli nasazených dvojek, a zanedlouho je mělo čekat čtvrtfinálové utkání.

Patrik Rosenholm, jenž celý incident svou hozenou raketou zavinil, byl okamžitě diskvalifikován. A to nejen z osmifinálového utkání dvouhry, ale také z turnaje čtyřhry. Z toho těžil český pár Petr Nouza, David Škoch, který bez boje postoupil do semifinále.

Devětadvacetiletý Švéd navíc musí zaplatit pokutu 500 dolarů a za vystoupení na turnaji neobdrží žádné prize money ani body do žebříčku ATP. Jeho cenná výhra z úvodního kola nad Albanem Olivettim po setech 6:7(6), 7:6(3) a 7:6(4) tak přijde vniveč.

Paradoxem celé situace ale zůstává fakt, že závěs vedle kurtu měl za účel chránit hráče před ruchem fanoušků, kteří čekají na změnu stran, aby se mohli jít usadit do hlediště. Místo toho se ale ukázalo, že by před hráči potřebovali chránit spíše diváci.