Chorvatský future v Poreči, den #4: Osm hrozných i koupání ve studeném moři

- Jiří Vachtl, Antonín Bolardt

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem se snažili získat první bod do světového žebříčku na turnaji kategorie futures v chorvatské Poreči. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme jeho čtvrtou část.

„Jsme v Poreči čtvrtý den, dnes jsme měli volnější dopoledne, během kterého jsme zhlédli film Osm hrozných, tak jsme se trošku pobavili. Po obědě jsme si šli zatrénovat, trošku jsme zapracovali na kondici. Prošli jsme si i okolí, ale jak je teď období mimo turistickou sezonu, tak je všude zavřeno a není moc co navštívit,“ vysvětluje Bolardt.

Svého rozuzlení se ale dočkala včerejší sázka. „Na kurtech, kde jsme si lehce zatrénovali, jsme se bohužel dozvěděli, že jsme se do debla nedostali. Je hodně silně obsazený, poslední dvojice, která se dostala, je v první tisícovce žebříčku, takže to pro nás s Tondou bylo celkem bez šance. Nicméně se zítra zkusíme zapsat ještě do náhradníků, kdyby se nějaká dvojice odhlásila. Budeme tady a zahráli bychom si určitě rádi,“ hlásí Vachtl.

O programu po tréninku tedy měli tenisté jasno. „To ale znamená, že Tonda prohrál naši sázku, takže půjde do moře. Na to se těším, protože moře není zrovna nejteplejší. Venku je 14 °C, moře může mít tak 10-11 °C. Popravdě řečeno, jsem na něj docela zvědavý,“ usmíval se Vachtl.

„Půjdu se dneska i trošku vykoupat... Sice dnes není úplně nejtepleji ve srovnání s minulými dny a voda bude studená. Teď už navíc i docela dost fouká, tak uvidím, jak se s tím poperu. Doufám, že nenastydnu, ale jsem otužilý, tak to bude dobré. A určitě to bude i sranda,“ nebál se výzvy Bolardt.

Cestou k moři se tenisté rozhodně nenudili. „Po tréninku jsme se z kurtů vydali na pláž a Tonda cestou samozřejmě vymýšlel různé kraviny, jako vždycky. Pak jsme na pláži udělali nějaké fotky, ať Tondův Snapchat a Instagram trošku žije,“ vyprávěl Vachtl pobaveně.

Pak již došlo na splnění sázky. Antonín Bolardt se k ní postavil čelem a do moře vlezl bez zbytečného ostychu. Po pár uplavaných metrech ale již spěchal rychle ven. „Voda je strašně moc ledová. Nečekal jsem, že bude až tak studená, zadýchal jsem se z toho. Ale jak jsem tam vlezl, tak se cítím dobře a jsem rád, že jsem se k té výzvě takhle postavil a dokázal jsem to. Až bude tepleji, tak moře určitě navštívím znovu a normálně tam skočím šipku. Teď jsem to raději nechtěl riskovat,“ líčil Bolardt.

„Zítra máme v plánu vyrazit se podívat do města, tak vám to určitě natočíme,“ slibuje Jiří Vachtl závěrem.

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):