Federer zažil muka v letadle, poté hladce postoupil

- Radek Štohl

Roger Federer se ve druhém kole v Indian Wells příliš nezapotil, za necelou hodinu hry vyřadil Francouze Roberta snadno 6:2 6:1 a v další fázi turnaje se tak může těšit na Američana Younga. O poznání horší chvíle však švýcarský tenista zažil při cestě do Indian Wells. Co se během přeletu do současného dějiště Masters bývalé světové jedničce stalo?

Pokud objíždíte tenisové turnaje po všech možných koutech světa, je téměř nemožné se na ně dostat bez leteckých spojení. Za pouhý rok se tímto způsobem dostanete i ke sto různým letům, ne každá cesta je však příjemná. Své si nedávno prožil i Roger Federer, kterému se při krátkém přeletu mezi Los Angeles a Indian Wells udělalo nevolno.

,,Nebyl to strach," podělil se Federer v Indian Wells o svůj zážitek. ,,Cítil jsem nemocný a bylo mi na zvracení. Přemýšlel jsem, kde je můj pytlík, ale měl jsem také dítě na klíně. Bylo mi opravdu horko."

Pokaždé, když se Federer chystá na cestu, stává se logistika velkou výzvou. ,,Kolik nás vůbec jezdí? Čtrnáct? Manželka Mirka, rodiče Lynette a Robert, sedmiletá dvojčata Charlene a Myla, tříletá dvojčata Lenny a Leo. Manažer Tony Godsick, fyzioterapeut Daniel Troxler a trenér Ivan Ljubičič. Samozřejmě také tři chůvy pro čtyři děti. O dětí je tedy dobře postaráno i v případě, že táta běhá s raketou po kurtě."

Podle nedělního představení na kurtu se zdá být držitel 18 grandslamových trofejí již v pořádku. Pro tenis by to byla velká škoda, neboť již v osmifinále se rýsuje legendární bitva proti Rafaelu Nadalovi. A o tu by nechtěl přijít žádný z tenisových příznivců přijít.