Drastický kalendář dozná změn! Musím snížit počet turnajů, přiznává Dominic Thiem

- Jan Vojkůvka

Neúnavný Dominic Thiem začíná pociťovat únavu. Rakouský mladík překvapoval už v minulé sezoně, kdy jeho kalendář obsahoval obrovské množství turnajů a ve stejném stylu pokračuje i v prvních měsících sezony nové. Po sedmi odehraných turnajích ale přiznává, že potřebuje trochu zvolnit.

S 27 odehranými turnaji a jedním daviscupovým víkendem patřil k vytrvalcům na okruhu ATP. Zaplatil ale za to draze a na konci sezony tato vycházející hvězda, která vyhrála čtyři podniky v uplynulém roce, ztrácela energii a výpadky v brzkých fázích se kupily jedna za druhou.

Říct si ale nedal a po tréninkovém drilu během offseason, kdy absolvoval na dvorci i více než deset hodin denně, se rozhodl v náročném programu pokračovat. Do tohoto týdne odehrál sedm turnajů, připsal si vítězství v Riu a drží bilanci 14 výher a 6 porážek. A i Thiemovi začíná docházet, že jeho drastický kalendář potřebuje doznat určitých změn.

„Pravděpodobně tento rok snížím počet svých turnajů na 23 nebo 24,“ svěřil se novinářům na tiskové konferenci v Indian Wells. „Nebudu hrát například v Kitzbühlu a vydám se do Washingtonu, kde je turnaj vyšší kategorie a navíc beton, což mi může pomoci v přípravě na US Open.“

Toto rozhodnutí se však nerodilo snadno a sám Thiem nadále podotýká, že potřebuje co nejvyšší možné zatížení. Navíc i přes mnohé problémy si naopak s vysokým počtem turnajů výrazně pomáhá. „Hrát na hodně turnajích je pro mě důležité. Hlavně kvůli tomu, že mi to pomáhá zvýšit si sebevědomí, které si dodám jen vítěznými zápasy,“ upozornil.

Méně je ale někdy více a ví to i Thiem, který chce stabilizovat své výkony a mnohem méně vypadávat na začátcích turnajů. A proto jejich počet hodlá zredukovat.

Zdroj: Tennisworldusa.org