ATP

Našlapaná čtyřhra v Indian Wells: Kyrgios se Zimonjićem narazí na Bryany, Del Potro tvoří pár s Paesem

- Radek Štohl

Ne nadarmo se o Indian Wells mluví jako o pátém grandslamu sezóny. Nemůže za to pouze silné startovací pole či délka tohoto turnaje, ale rovněž tradičně nabitá čtyřhra. Letos se sice bude debl na americkém podniku konat bez Rogera Federera, přesto nebudou diváci v této disciplíně ochuzeni o nejlepší singlisty světa. Kromě Novaka Djokoviče, Andy Murrayho či Rafaela Nadala se zde objeví i Juan Martin Del Potro, který se postaví po boku jednoho z nejlepších deblistů tenisové historie.

Turnaj v Indian Wells, který zároveň hostí podnik WTA i ATP, začal oficiálně již v pondělí, kdy se rozběhla kvalifikace tenisek. O další den se později se rozlosovala hlavní část mužů, která do jedné čtvrtiny svedla Djokoviče, Nadala, Federera i Del Potra. Již ve středu se tenisoví nadšenci dočkali losu deblistů a hned po něm se dozvěděli, kdo s kým pro tento podnik utvořil pár.

Z elitní desítky singlistů nezasáhnou do čtyřhry pouze Miloš Raonic, který na první Masters sezony neodcestoval kvůli zranění zadního stehenního svalu na pravé noze, Kei Nišikori a Roger Federer. Které špičkové hráče dvouhry tedy můžeme ve čtyřhře čekat?

Andy Murray se představí po boku krajana Daniela Evanse. V prvním kole se střetnou se španělskou dvojicí Marc López, Feliciano López.

Novak Djokovič spojil síly s Viktorem Troickim. Srbové na úvod narazí na pár Bopanna, Cuevas.

Stan Wawrinka vytvoří velice nebezpečné duo s Grigorem Dimitrovem. Švýcarsko-buharskou dvojici čekají na začátek Mirnyj s Hueyem.

Rafael Nadal se pro tento turnaj dal dohromady s Bernardem Tomicem. Netradiční pár musí v úvodním zápase zdolat dvojici  Carreno Busta, Sousa.

Marin Čilič si vybral za partnera Nikolaje Mektiće. Chorvatské speciální duo bude chtít překvapit Rojera s Tecauem.

Chybět ve čtyřhře nebude ani Jo-Wilfried Tsonga, zkušený tenista tvoří zajímavou dvojici s Davidem Goffinem. Pokud se chtějí prodrat do dalšího kola, musí porazit šesté nasazené Klaasena a Rama.

Dominic Thiem, poslední zástupce TOP 10 singlistů, se dal dohromady s Phillipem Kohlschreiberem. V postupu do 2. kola jim budou stát bratři Zverevové.

Kromě tenistů z TOP 10 se však diváci mohou dočkat mnoha zajímavých deblových dvojic. Mezi nimi nechybí ani pár Nick Kyrgios a Nenad Zimonjič (držitel osmi grandslamových trofejí ve čtyřhře, bývalý 1. deblista světa), či duo Juan Martin Del Potro s Leanderem Paesem (18. získaných grandslamů, bývalý 1. deblista světa).

V soutěži uvidí diváci také Tomáše Berdycha, který hraje s Philippem Petzschnerem. 

Ročník 2016 ovládl Herbert s Mahutem, kteří byli na turnaji nasazení až jako sedmí. Francouzská dvojice ve finále porazila Pospisila se Sockem 6:3 7:6.

Zajímavá utkání úvodního kola:

Herbert, Mahut (oba FRA)[1] - Isner, Sock (oba USA)

Djokovič, Troicki (oba SRB) - Bopanna, Cuevas (IND, URU)

M. López, F. López (oba ESP)[5] - Evans, A. Murray (oba GBR)

Nestor, Vasselin (CAN, FRA) - J. Murray, Soares (GBR, BRA)[4]

Kyrgios, Zimonjič (AUS, SRB) - B. Bryan, M. Bryan (USA)[2]