Federer je pravý šampion. Je skvělé, že stále hraje, říká Lleyton Hewitt

- Jan Havlovic

Roger Federer nadchl na začátku letošní sezony tenisové fanoušky svými skvělými výkony a ukázal, že se stále dokáže dostat do parádní formy. Lleyton Hewitt, kapitán australského daviscupového týmu, označil v rozhovor pro Sky Sports švýcarského tenistu za opravdového šampiona a doufá, že Federer bude pokračovat v aktivní kariéře co nejdéle.

Roger Federer se v loňské sezoně potýkal se zdravotními problémy a leckterého tenisového fanouška napadlo, zdali se švýcarská tenisová legenda dokáže vrátit v plné síle na dvorce. Odpověď přinesl hned úvodní grandslam letošní sezony...

„Opravdové šampiony nemůžeme nikdy odepisovat – a Roger je přesně ten případ,“ uvedl Lleyton Hewitt, bývalá světová jednička. Federer se na kurty vrátil ve velkém stylu a označení „opravdový šampion“ je tedy na místě!

Aktuální světová desítka získala na letošním Australian Open svůj osmnáctý grandslamový titul a rozšířila svou bohatou sbírku trofejí. „Roger už dosáhl prakticky všeho ve své kariéře,“ podotkl Hewitt, který je však přesvědčen, že motivace do další práce rodákovi z Basileje rozhodně nechybí.

„Myslím, že se nechceme neustále ptát, kdy se chystá ukončit kariéru, neboť tím bychom Rogerovi tuhle myšlenku neustále vnucovali. Pro náš sport je skvělé, že stále hraje,“ přiznal australský tenista.

Roger Federer se nyní připravuje na turnaj v Indian Wells, který je označován za pátý grandslam tenisové sezony. V Kalifornii může dojít již ve čtvrtém kole na třaskavý souboj Federer – Nadal, a tak se máme rozhodně na co těšit!