Nejhorší los všech dob? Ve stejné čtvrtině pavouka jsou Djokovič, Kyrgios, Federer a Nadal

- Jan Vojkůvka

Většina velkých tenisových turnajů přináší nejpikantnější bitvy až od čtvrtfinále. V Indian Wells však drsný los způsobil, že už osmifinálová část může mít vrcholný náboj. Svést proti sobě totiž může Federera s Nadalem a Kyrgiose nebo Zvereva s Djokovičem či Del Potrem.

Los v Indian Wells ve třech čtvrtinách pavouku určil tradiční čekání na největší tenisové bitvy až do čtvrtfinále. Zcela odlišné je to ale v nejspodnější čtvrtině, v níž o postup do čtvrtfinále bude usilovat Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer, Nick Kyrgios, Alexander Zverev či Juan Martin Del Potro.

Mezi nasazenými jsou kromě tří bývalých světových jedniček také Američan Steve Johnson a Španěl Fernando Verdasco, kteří však dle papírových předpokladů nemají moc šancí na postup skrz třetí kolo.

Pokud by vše vyšlo tak, jak má, což se ale nestává vždy, pak by v osmifinále na sebe narazili Rafael Nadal s Rogerem Federerem a Novak Djokovič s Nickem Kyrgiosem. A z těchto dvojic následně vzejde čtvrtfinálová bitva. Novaka Djokoviče by tak teoreticky od třetího kola mohl čekat jeden hvězdný soupeř za druhým. Navíc do semifinále může projít jen jeden ze tří členů Big 4.

Zapeklitá je však situace zejména v části pavouka s Djokovičem a Kyrgiosem, kde se ve třetím kole očekávají souboje Kyrgios - Zverev a Djokovič - Del Potro. Další z řady tenisových lahůdek, které nabízí první turnaj série Masters. O postup mezi nejlepší osmičku tak jen ve spodní čtvrtině pavouka reálně usiluje hned šest hvězdných tenistů.

Takto nabitý los je nebývalý, v lecčems unikátní. V porovnání se zbytkem pavouka se jedná o velké síto favoritů, ve kterém se předem odhadovat nedá nic. Vrásky na čele přináší organizátorům také fakt, že mají jistotu ztráty minimálně dvou největších hvězd už na začátku druhého týdne turnaje.

Murray má cestu ušlapanou
Aby se ještě více podtrhla našlapanost spodní části pavouka, nejlépe poslouží porovnání se zbytkem losu. Nasazená jednička Andy Murray na samém vrcholu by měla první reálnou hrozbu prožít až ve čtvrtfinále s Jo-Wilfriedem Tsongou. Stan Wawrinka, trojka turnaje, by se měl utkat v boji o čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, který je třináctým nasazeným a jehož může už ve třetím kole ohrozit Chorvat Ivo Karlovič.

Ve druhé polovině pavouka se očekává čtvrtfinále mezi Keiem Nišikorim a Marinem Čiličem, jenž o potvrzení pozice šestého nasazeného může v osmifinále narazit na Bulhara Grigora Dimitrova.

Na turnaji se představí také druhý český zástupce Jiří Veselý, jehož v prvním kole čeká Argentinec Renzo Olivo.

Kompletní los si můžete prohlédnout zde.