ATP

Nemůže pořád vše vycházet, dumá Nadal. Ten se rozpovídal také o stavu svého kolena

- Radek Štohl

Rafael Nadal se na podniku v Acapulku sice již probojoval do semifinále, se svými výkony však zatím být spokojený úplně nemůže. Španělský tenista se ve čtvrtfinálovém duelu s Nišiokou trápil, když v obou setech byl vždy brejk pozadu, duel však nakonec vyhrál 7:6 (2) 6:3. ,,Nemůže pořád všechno vycházet." uvádí nedávný finalista Australian Open.

Vítěz zdejšího turnaje z let 2005 a 2013 sice na turnaji ještě neztratil ani set, když postupně porazil Mishu Zvereva, Paola Lorenzio a Jošihitu Nišioku. V současné době šestý hráč světa však ví, že své výkony může ještě o dost zlepšit.

,,Na okruhu si vždycky projdete dobrými a špatnými zápasy." uvedl Nadal na tiskové konferenci. ,,Je důležité vyhrávat takové duely, i když nehrajete moc dobře. Toto utkání jsem zvládl po mentální stránce, což je rovněž nezbytné. Jošihito hrál velice dobře, byl velmi sebevědomý, takže i z tohoto pohledu se jedná o vydařenou výhru."

,,Pokud narazíte na hráče, s kterým jste se předtím nikdy nestřetli a neviděli ho moc hrát, tak Vás může vždy něčím překvapit. Zvláště, pokud je jeho tenis založený na takovém stylu." 

V sobotním semifinále narazí rodák z Mallorcy na Marina Čiliče, proti kterému bude muset podat o poznání lepší výkon. ,,V tomto utkání budu muset výborně podávat, být koncentrovaný a hrát agresivně. Pokud se totiž dostane do pohody, bude nemožné zvítězit."

Třicetiletý tenista se svěřil i ohledně svého zdravotního stavu. ,,Daří se mi dobře. Koleno jsem si neobvazoval, protože jsem se domnívál, že s ním nebude žádný problém."