Soutěžte s Laver Cupem. Hrajte o vstupenku a unikátní prohlídku zázemí O2 areny!

- Redakce

Historicky první ročník Laver Cupu, tedy souboje nejlepších evropských tenistů s hráči výběru světa, začne v pražské O2 areně již letos v září! Pokud u toho chcete být i vy, tak neváhejte, a zapojte se do naší velké soutěže, ve které můžete vyhrát unikátní ceny!

Server Tenisový svět, mediální partner Laver Cupu, ve spolupráci s organizátory historicky prvního ročníku tohoto jedinčeného tenisového klání, které se uskuteční ve dnech 22. - 24. září v pražské O2 areně, vyhlašují velkou soutěž o jedinečné ceny.

Ve hře je prohlídka samotného zázemí a šaten haly, ve které se blížící tenisový svátek uskuteční. To vše v době, kdy v libeňské hale bude již vše nachystáno a v dějišti jednoho ze sportovních vrcholů tohoto roku budou trénovat ty největší tenisové hvězdy v čele s Rogerem Federerem!

Vítěz dlouhodobé soutěže, která vyvrcholí krátce před startem prvního ročníku Laver Cupu, se navíc může těšit na to, že se do O2 areny podívá i přímo v některý z hracích dní. První cena kromě již zmíněné prohlídky haly obsahuje i vstupenku na organizátory vybranou session.

Otázka 16. kola

Jsme v New Yorku! V dalším kole soutěže vám přinášíme exkluzivní fotky z US Open, na kterém má TS svého redaktora. Dokážete správně odpovedět na otázky, které se týkají obrázků. Ke každému obrázku se ptáme na několik věcí, na vás je následně vybrat variantu odpovědi, ve které jsou všechny uvedené údaje týkající se obrázků správné. Otázka 16. kola je hodnocena 2 body.

Odpovídat na soutěžní otázku můžete po registraci ZDE

Otázka 15. kola

Patnácté kolo soutěže bylo trochu oddychové. Ptali jsme se vás, kdo je na fotce a jednat se mělo o jednoho z již jistých účastníků Laver Cupu (k 18.8.2017). Napověděli jsme, že v rámci jiné týmové soutěže, Davis Cupu, má na svém kontě ze všech nominovaných hráčů zářijového Laver Cupu nejmenší počet vítězství. Jednalo se o Dominica Thiema, který zvítězil prozatím ve třech duelech Davisova poháru.

Otázka 14. kola

Čtrnácté kolo bylo trochu náročnější na počítání. Zajímalo nás totiž, kolikrát se již jistí účastníci Laver Cupu (k 5.8.2017) dohromady podívali do České republiky, a to v rámci soutěžních utkání. Do statistiky jsme počítali veškeré turnaje dospělých od kategorie Futures výše a také týmové soutěže reprezentačních družstev, přičemž jeden turnaj (jedno kolo týmové soutěže) jsme brali jako jednu návštěvu Česka. Správně odpověděli ti z vás, kteří za správnou označili variantu C, tedy celkem 10 návštěv.

Otázka 13. kola

Ve 13. kola naší soutěže nás zajímalo, ve kterém městě začínala Karolína Plíšková s tenisem. V otázce ohodnocené jedním bodem nebyla odpověď složitá, současná světová jednička totiž začínala s bílým sportem ve svém rodišti, tedy v Lounech.

Otázka 12. kola

Ve 12. kole soutěže jsme proti sobě postavili doposud nominované hráče pro výběr Evropy a pro výběr světa. Ptali jsme se vás, kolik proti sobě sehráli tito tenisté utkání a s jakým poměrem setů (tým Evropy : tým světa), avšak pouze na travnatém povrchu a v období od 1.1.2012 do finále letošního Wimbledonu (16.7.2017). Správná odpověď zněla, že se jednalo o pět utkání s bilancí setů 12:4 ve prospěch výběru Evropy.

Otázka 11. kola

Další soutěžní kolo se týkalo právě probíhajícího Wimbledonu. Zajímalo nás, který z již jistých účastníků Laver Cupu, sehrál na londýnském grandslamu nejdelší utkání. Pro fanoušky tenisu nebyla tato otázka složitá, neboť nejdelším duelem se může pyšnit Američan John Isner, který byl nedávno nominován do týmu Světa. Jeho utkání s Francouzem Nicolasem Mahutem z 1. kola Wimbledonu 2010, je navíc svou délkou 11 hodin a 5 minut vůbec nejdelším zápasem tenisové historie. Isner tehdy v utkání, které se hrálo ve třech dnech, zvítězil 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68. 

Otázka 10. kola

Desátá otázka naší soutěže byla spíše trochu tipovací. Jejím hlavním aktérem byl Stan Wawrinka, tedy muž, který by se mohl objevit v nominaci evropského výběru na zářijovém Laver Cupu v Praze. Vaším úkolem bylo odhadnout správně odhadnout, kam zahraje míček při jednom ze svých úderů. 

 Správně odpověděli ti z Vás, kteří tipli možnost D. Nepovedený úder Švýcara si můžete prohlédnout zde.

Otázka 9. kola

V devátém kole jsme se Vás ptali na historii právě nedávno skončeného French Open, který dokázalo vyhrát i několik českých tenistů. Úspěšným datumem v historii francouzského grandslamu byl pro české tenisty 7. červen, v tento den se ze zisku trofeje radovali hned tři z nich. Jan Kodeš, Hana Mandlíková a Ivan Lendl. Ptali jsme se Vás, kolik dohromady získali gemů při svých vítězných zápasech. Správná odpověď byla ukryta pod možností B), tedy 53 gemů. 

Otázka 8. kola

V osmém kole naší dlouhodobé soutěže nás zajímalo, který z již potvrzených účastníků premiérového ročníku Laver Cupu, byl ke dni 31.5.2017, nejúspěšnějším tenistou letošní sezony ve dvouhře dle počtu získaných bodů. Správně odpověděli ti z vás, kteří označili za nejúspěšnějšího tenistu dosavadního průběhu sezony Rafaela Nadala.

Otázka 7. kola

V 7. kole soutěže jsme se Vás ptali na kapitány obou týmů, Johna McEnroea a Björna Borga. Během své kariéry se několikrát vystřídali na postu světové jedničky Dohromady se stali světovými jedničkami přesně dvacetkrát, Borg stanul na nejvyšším stupínku šestkrát, McEnroe ve čtrnácti případech. 

Otázka 6. kola

V 6. kole naší soutěže jsme zabrousili do trochu jiných vod, konkrétně mezi úspěchy ověnčený český fedcupový tým, který nedávno padl poprvé po deseti vítězných bitvách v řadě. Nejmladší hráčka, která kdy debutovala v českém fedcupovém týmu, byla Nicole Vaidišová. 

Otázka 5. kola

V 5. kole soutěže vás nečekela žádná vědomostní otázka. Na obrázku byly čtyři tenisové míčky, ale jen jeden z nich byl ten pravý, který se snažil Rafael Nadal, jedna z hvězd premiérového ročníku Laver Cupu, odehrát. Správná odpověď byla za A, viz originální neupravená fotografie ZDE

Otázka 4. kola

Ve čtvrtém kole jsme se vás ptali, ve kterém městě byl zveřejněn záměr uspořádat v roce 2017 historicky první ročník Laver Cupu. Stalo se tak v Melbourne, v lednu roku 2016 během probíhajícího Australian Open.

Otázka 3. kola

Ve třetím kole hledáme odpověď na otázku, kolik ze svých 90 titulů na okruhu ATP vybojoval Roger Federer na travnatném povrchu. Správně udělali ti z vás, kteří odpověděli, že na tomto typu pvrchu vybojovala švýcarská legenda již patnáct trofejí.

Otázka 2. kola

Ve druhé otázce jsme se vás ptali, kdy bude definitivně známo složení jednotlivých týmů. Správná odpověd byla, že jasno o tom, kdo v Praze v září nastoupí, bude po skončení letošního US Open.

Otázka 1. kola

V první otázce jsme se vás ptali, ve kterém roce získal Rod Laver svůj první kariérní grandslam, tudíž kdy se stal držitelem všech čtyř grandslamů. Správná odpověď tedy byla rok 1962.

Pravidla soutěže

Vícekolová soutěž odstartovala v pondělí 6. března 2017, tedy přesně 200 dní před startem prvního ročníku Laver Cupu v Praze. Jednou za deset dní naleznou soutěžící na webu tenisového světa soutěžní otázku.  Každá z jednotlivých otázek je různě bodově ohodnocena, na její zodpovězení mají soutěžící čas vždy maximálně do zveřejnění následující otázky.

Zapojit se do soutěže můžete kdykoliv v jejím průběhu, avšak čím dříve začnete hrát, tím větší máte šancí na lepší výhru, kterou vyhrává soutěžící s nejvyšším počtem získaných bodů. 

Na otázky můžete odpovídat po registraci na našem webu.

Ceny

1. Prohlídka zázemí a šaten LC + vstupenka na organizátory vybranou session

2. Prohlídka zázemí a šaten LC + podepsaný plakát

3. Prohlídka zázemí a šaten LC + podepsaný tenisový míček

Co je Laver Cup?

Úvodní ročník Laver Cupu se uskuteční v září tohoto roku v pražské O2 areně. Po vzoru golfového Ryder Cupu proti sobě nastoupí tenisové výběry Evropy a světa. Soutěž je pojmenována po legendárním australském hráči Rodu Laverovi, tedy Laver Cup.

Premiérový ročník soutěže se uskuteční ve dnech 22. až 24. září 2017 v pražské O2 areně. Lokálními promotéry akce budou společnost Bestsport, vlastník a provozovatel O2 areny, a Česká sportovní, organizátor velkých sportovních projektů. 

Každý tým bude sestaven z kapitána a 6 hráčů. Evropu v O2 areně povede Bjorn Borg, výběr světa John McEnroe.

Koncept poháru je sestaven tak, že každý den se budou hrát 3 dvouhry a čtyřhra. Hrát se bude v pátek, sobotu a neděli. V pátek bude vítězství v každém zápase ohodnoceno 1 bodem, v sobotu 2 body a v neděli 3 body.