Organizátoři hlásí vyprodáno! Dostupné vstupenky na Laver Cup zmizely za čtyři a půl hodiny

- David Soumar, Jiří Vachtl

Dnes v 10:00 odstartoval prodej vstupenek na zářijový Laver Cup. O akci byl obrovský zájem jak v České republice, tak i v zahraničí. Organizátoři tohoto tenisového svátku, který do Prahy zavítá na konci září, už krátce po 14:30 hlásili, že všechny dostupné vstupenky byly vyprodány.

Organizátoři už před samotným zahájením prodeje počítali s tím, že zájem o vstupenky bude obrovský. Realita však ještě předčila jejich očekávání. „Zájem o vstupenky na premiérový ročník Laver Cupu byl v průběhu dnešního prodeje opravdu extrémní - téměř čtyřikrát větší než o mistrovství světa v hokeji,“ řekl ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Zájemci se při koupi vstupenek setkávali s drobnými problémy. „Zejména v druhé půlhodině po začátku prodeje došlo ke zpomalení prodejního online systému, následně jsme ale přijali opatření tak, aby reakce systému byla plynulejší. Fronta zájemců o vstupenky byla sice prodloužena, ale posléze fungoval systém stabilně.“

O vstupenky měli zájem lidé z celého světa. „Celkově byly prodány vstupenky na všechny kontinenty, do 45 zemí včetně Jižní Afriky, na Filipíny, Nový Zéland a do Japonska. Ještě nemáme přesné počty, ale přibližně polovina vstupenek byla prodána fanouškům z České republiky.“

Dychtiví zájemci si všechny vstupenky rozebrali skutečně velmi rychle. „Čtyři a půl hodin po spuštění prodeje byla aktuálně dostupná kapacita vstupenek vyprodána, což ale neznamená, že fanoušci už nemají šanci zhlédnout utkání nejlepších tenistů. Později bude do prodeje uvolněn limitovaný počet single session vstupenek, tzn. vstupenek na jeden hrací blok (= 2 zápasy) ve 4. kategorii v ceně 990 Kč. Zároveň lze očekávat, že před akcí budou postupně uvolněny do prodeje vstupenky z technických blokací, které jsou nyní v O2 areně udělány například pro potřeby televizních kamer apod."