Na hvězdy čekal pět hodin! Vzali jsme si i stoličky, usmíval se držitel vstupenek Petr

- David Soumar, Jan Vojkůvka

Páteční dopoledne před O2 Arénou patřilo fanouškům tenisových hvězd! Konečně se totiž dočkali spuštění prodeje vstupenek na zářijový Laver Cup, první odvážlivci se vydali před pražskou halu krátce po páté hodině ranní a jejich čekání přineslo kýžené plody.

Prodej permanentních vstupenek na Laver Cup byl zahájen v 10.00 dopoledne a neobešel se bez určitých problémů. Zájem fanoušků byl totiž natolik markantní, že záhy po spuštění prodeje se do sítě Ticketportálu přihlásilo několik tisíc lidí, a ač systém jejich nápor zvládal, kvanta dat přeci jen plynulost nákupů zpozdily.

„Systém je pomalý,“ vysvětlovali zaměstnanci za prodejními okénky nedočkavým fanouškům, kteří postupem času začínali být nervózní, aby jejich prodlužované čekání neznamenalo ztrátu šancí na zisk vstupenek. Fronta se sice hýbala pomalu, ale přeci jen konečně začalo docházet k tomu, kvůli čemu zde všichni byli. První šťastlivci si odnášeli od pokladen své lístky.

Mezi prvními se ke vstupenkám dostal fanoušek Petr, který se o svých pocitech svěřil v rozhovoru pro Tenisový svět. „Jsme tu od čtvrt na šest,“ usmíval se. „Velice se těšíme, protože v Praze takové hráče v takovém počtu asi už dlouho neuvidíme. Jediná příležitost, jak vidět světové tenisty, byl Davis Cup,“ upozornil Petr.

K O2 aréně došel brzy nad ránem vybaven i stoličkou, aby si své téměř pětihodinové čekání na spuštění prodeje mohl alespoň trochu zkomfortnit a nemusel sedět na chladné zemi. „Čekání samozřejmě nebylo příjemné, ale hřeje nás to, že lístky máme. Ale to je také tím, že jsme tu byli opravdu první,“ těšilo fanouška tenisu, který přiznal, že dříve sám hrál závodně tenis.

Komu bude společně s rodinou fandit? „Jsme velcí fanoušci Rogera, ale máme členy rodiny, kteří jsou i příznivci Rafaela,“ smál se.

Petrovi i dalším držitelům vstupenek můžeme jen popřát, ať si zářijový Laver Cup užijí plnými doušky.