Za co dostal od rodičů výprask? Berdych odpovídal na otázky fanoušků Tenisového světa

- Jakub Slunečko

Při příležitosti návštěvy Rogera Federera a Tomáše Berycha v Praze zodpověděli oba hráči nejlepší otázky od fanoušků Tenisového světa. Jako první zveřejňujeme reakce Tomáše Berdycha – autor každé z vybraných otázek bude odměněn podepsanou fotkou české tenisové jedničky.

Pokud byste si s někým mohl vyměnit na jeden den život, kdo by to byl?
To je těžká otázka. Teď se samozřejmě nabízí Roger Federer, protože on tenisu přinesl obrovské množství věcí a získal spoustu úspěchů. Jeho tenisový i mimotenisový život není vůbec jednoduchý, ale mám k tomu jako tenista vztah, takže by bylo na jednu stranu zajímavé to všechno zažít ještě ve větší míře.

Máte nějakou fóbii?
Nic velkého to není, ale necítím se úplně komfortně ve výškách při tom, když je člověk spojený se zemí. Letadla mi vůbec nevadí, ale mosty nebo výškové budovy, to není úplně to, v čem bych si liboval.

Dostal jste někdy od rodičů na zadek? Za co to bylo?
Možná jsem byl hodně dítě nebo na mě byli hodní rodiče, ale spíš asi ta první varianta. (směje se) Takže na zadek jsem snad nikdy nedostal. Rodiče sice nebyli nijak extrémně přísní, ale výchovu i tak zvládli skvěle. Možná jednou... nevím určitě, za co to bylo, ale do dneška vím, že mě táta vzal ramínkem přes prsty, ani ne po zadku. Ale i on si to pamatuje do dneška, protože to byla fakt jediná taková událost. A když se ho na to zeptáte, tak stejně řekne, že to přehnal. (směje se)

Kdyby se točil film o Tomáši Berdychovi, kdo by měl hrát hlavní roli?
Už jsem tuhle jednu otázku jednou slyšel a nebudu měnit odpověď. Mně se jako herec líbí Pierce Brosman a bylo by hezké, kdyby mě hrál James Bond. (směje se)

Co se vám honí hlavou, když vstupujete na kurt? Jste po těch letech ještě někdy nervozní?
Určitě ano. A je to dobře. Bez určité nervozity hlavně na začátku před turnajem nebo zápasem by nepřišel takový výkon. Člověk se díky nervozitě dokáže správně nabudit a vyhecovat. Doufat, že nervozita bude při mně až do konce kariéry, protože až se jednou vytratí, tak může být pryč celý ten tenisový „drive“.