Prodej vstupenek na Laver Cup byl v 10 hodin zahájen! O vstupenky je obrovský zájem

- Laver Cup, Jan Vojkůvka, David Schlegel

Okamžik, na který fanoušci kvalitního tenisu dlouho čekali, nastává. V pátek dopoledne, od 10 hodin, se spustil prodej vstupenek na zářijový Laver Cup, největší tenisovou událost na českém území v této sezoně. „Očekáváme velký zájem, brzy bude vyprodáno,“ řekli již ve středu organizátoři turnaje.

Před O2 arénou se od brzkého rána (někteří byli na místě krátce po páté hodině ranní) schází ve frontě zájemci o permanentní vstupenky, z nichž někteří si přinesli i vlastní židle. V síti Ticketportalu se po spuštění prodeje snažilo o nákup téměř pět tisíc lidí a jejich počet rostl. „Systém je pomalý,“ je nejčastější věta u prodejních okýnek před arénou.

Fronta před O2 arénou se hýbala velmi pomalu vzhledem k obřímu zájmu o vstupenky a fanoušci, čekající na lístky, začínali být nervózní. Z místa chystáme videoreportáž.

Na Laver Cup lákal Federer

Unikátní tenisový turnaj Laver Cup se sice bude konat až v září, již v pátek 24. února v 10.00 hodin však šly do prodeje permanentní vstupenky, na které v pondělí v Praze lákal i Roger Federer, který si našel ve svém nabitém programu čas a přicestoval propagovat nově vzniklou tenisovou soutěž, která svou premiéru bude mít v pražské O2 Areně. Ceny vstupenek na všechny zápasy se pohybují v rozmezí od 4 500 Kč do 17 900 Kč. Do prodeje půjde i část VIP vstupenek, jejichž cena začíná od 27 900 Kč.

„Laver Cup je nový, zcela jedinečný turnaj, který se v tenise objeví,“ řekl Roger Federer. „Opravdu se těším na moment, kdy si budu moct zahrát po boku svých největších rivalů, jakým je například Rafa Nadal. Tohle bude ojedinělý zážitek jak pro hráče, tak fanoušky a je skvělé, že se první ročník Laver Cupu odehraje v tak krásném městě jako je Praha,“ dodal v pondělí švýcarský tenista.

Zájem bude enormní

Po pondělní propagační akci se ve středu 22. února následně konal brífink s výkonným ředitelem Laver cupu Stevem Zacksem, ředitelem O2 Areny Robertem Schafferem a ředitelem České sportovní Vladimírem Šafaříkem.

Kromě permanentních vstupenek se později dostanou do prodeje také lístky na jednotlivé hrací bloky, jejichž cena bude stanovena od 990 Kč.„Jako organizátoři jsme připravili cenovou politiku takovým způsobem, aby jednotlivé kategorie vstupenek splňovaly potřeby a požadavky všech fanoušků, což zahrnuje také vstupenky na jednotlivé hrací bloky za vskutku příznivé ceny od 990 Kč,“ řekl Steve Zacks, výkonný ředitel Laver Cupu.

Zacks také ozřejmil, proč se premiéra Laver Cupu bude konat v Praze. „Je tu krásná aréna, ale také díky tomu, že město tuhle akci velmi podporuje. Pondělní návštěva Rogera Federera toho byla jasným důkazem. Na řeče pod Karlovým mostem hráči prožili krásné okamžiky,“ řekl Zacks.

Vytáhnout všechny trumfy z rukávu však nehodlá. „Barvu kurtu zatím neprozradím,“ usmál se. O jistotě Rogera Federera či Rafaela Nadala se sice ví s předstihem, další účastníky prozatím nechtěl potvrdit. „Sezóna teprve začíná, hráče budeme oznamovat postupně,“ uvedl ředitel Laver Cupu. Také potvrdil dřívější informaci, že lístky budou přenosné a na jednu vstupenku se může na každý hrací blok dostavit jiný fanoušek.

Tuzemští fanoušci si podle odhadů Roberta Schaffera, ředitele O2 Areny, budou muset se zakoupením vstupenek pospíšit. Očekává se totiž obrovský zájem i ze zahraničí. „Velkého zájmu o lístky se nebojíme. Normálně máme 15-20 procent zahraničních návštěvníků, nyní čekáme až 60 procent ze zahraničí,“ upozornil.

„Očekáváme enormní zájem a věříme, že během dvou až tří dnů bude vyprodáno. Zahájení času prodeje jsme hodně diskutovali, nakonec jsme zvolili čas 10:00, aby to bylo výhodné pro Čechy,“ dodal Schaffer.

Ani fanoušci, kteří se nedostanou přímo do arény, nebudou muset smutnit. Zápasy budou vysílány prostřednictvím televize. „Pracujeme na tom, aby televizní pokrytí události bylo na úrovni grandslamových turnajů,“ dodal Zacks.

Základní informace

Vstupenky na Laver Cup lze zakoupit od pátku 24. února prostřednictvím webových stránek www.LaverCup.com a www.ticketportal.cz.

 

Vstupenky

Multi-session
(5 session)
3 hrací dny

Kategorie 1
(1. patro, řady 9-19)

17 900 Kč

Kategorie 2
(1. patro, řady 20-26)

11 900 Kč

Kategorie 3
(4. patro, řady 1-11)

6 900 Kč

Kategorie 4
(4. patro, řady 12-16)

4 500 Kč

VIP vstupenky

od 27 900 Kč

INFORMACE O VSTUPENKÁCH NA LAVER CUP

Multi-session vstupenky na Laver Cup jdou do prodeje v pátek 24. února v 10.00 hod prostřednictvím webových stránek LaverCup.com nebo www.ticketportal.cz.

Laver Cup se hraje tři dny, celkem bude odehráno pět hracích bloků (denní a večerní program) – od pátku 22. do neděle 24. září v O2 Areně v Praze.

Multi-session vstupenky zajistí jejich držitelům stejné místo po celou dobu turnaje. Tyto vstupenky jsou přenosné, tzn. v případě pěti hracích bloků může na jednu vstupenku shlédnout program Laver Cupu pět osob.

V pátek a sobotu se odehrají dvě dvouhry (tzv. denní program) a jedna dvouhra a jedna čtyřhra (tzv. večerní program).

V průběhu rozhodujícího nedělního programu se může odehrát až pět zápasů, které určí celkového vítěze.

CO JE LAVER CUP?

Laver Cup je třídenní turnaj, ve kterém proti sobě stojí šest nejlepších hráčů z Evropy proti šesti hráčům Výběru Světa.

První tři roky bude kapitánem týmu Evropy Björn Borg, Výběr Světa povede John McEnroe.

Turnaj je pojmenován po tenisové legendě a jednom z nejlepších hráčů všech dob, Rodu Laverovi, který jako jediný vyhrál dvakrát kalendářní Grand Slam.

Jedinečná forma turnaje umožní, aby se ve dvou týmech představily tenisové hvězdy, které si proti sobě zahrají jak dvouhry, tak čtyřhry.  

Laver Cup se uskuteční v O2 Areně v Praze ve dnech 22. – 24. září 2017.

Více informací na www.LaverCup.com.


Galerie