Další tři roky na kurtech! Federer se upsal turnaji v Basileji do roku 2019

- Jan Vojkůvka

Fanoušci švýcarského tenisty Rogera Federera se mohou začít radovat! Jejich idol s tenisem rozhodně končit v nejbližší době nehodlá a stvrdil to podpisem tříletého kontraktu s turnajem ATP World Tour 500 v Basileji. Na domácím turnaji by měl podle nejnovějších informací hrát minimálně do roku 2019.

Takovým zprávám a spekulacím se v dnešní době člověk nevyhne. Ač Roger Federer na Australian Open potvrdil, že i v pětatřiceti dokáže hrát na vrcholné úrovni, přesto se neustále objevovali škarohlídi, kteří predikovali Švýcarovi konec kariéry již v letošním roce.

Byl to omyl. Roger rozhodně končit nehodlá a minimálně v letech 2017, 2018 a 2019 se stane hlavní hvězdou domácího halového turnaje v Basileji, kde se mu během dlouhé kariéry nesmírně daří.

„Nemůžu se dočkat, až si na podzim znovu zahraji před domácím publikem. Hrát v Basileji je pro mě vždy jeden z vrcholů sezony,“ uvedl v prohlášení, které zveřejnil deník Blick, po podpisu nového kontraktu Roger Federer.

Federer v Basileji od roku 1998 hrál celkem šestnáctkrát a z dvanácti finálových zápasů vyhrál hned sedmkrát! Naposledy na švýcarském turnaji zvítězil v letech 2014 a 2015, přičemž v roce 2016 své tituly nakonec neobhajoval kvůli předčasnému ukončení sezony.

V minulosti měl Federer určité neshody s organizátory turnaje v Basileji při jednáních o účasti na domácím podniku, ale v posledních letech se vztah mezi slavným tenistou a turnajovým ředitelem Rogerem Brenwallem významně zlepšil. A Brenwall si pojistil svou hvězdu pro další tři sezony.

„Máme to privilegium spojit jméno Rogera Federera s našim turnajem další tři roky. A to bezprostředně po „Nejlepší show na světě“, jak deník Herald Sun pojmenoval finále v Melbourne,“ radoval se Brenwall.

Veškeré dohady nad tím, jak dlouho bude Federer těšit své fanoušky na kurtu tak mohou pro tuto chvíli ustat. A kdo ví, v roce 2020 čeká na tenisty další olympijský turnaj v Tokiu. Může i to být cíl držitele osmnácti grandslamových titulů?