Selfie s Federerem je hitem! Dorazíte v pondělí na Staromák?

- Jan Havlovic

Osmnáctinásobný grandslamový šampion, legenda, tenisový idol. Roger Federer přijede do Prahy, a tak budou mít čeští fanoušci na začátku příštího týdne ojedinělou možnost se s švýcarským elegánem potkat a popřípadě pořídit i fotku.

Za možnost vyfotit se s osmnáctinásobným grandslamovým vítězem by tenisoví fanoušci obětovali cokoliv. Selfie se stalo, chtě nechtě, každodenní rutinou sportovních hvězd. Sám Roger Federer je při žádostech o fotografie velmi ochotný, o čemž se na nedávno skončeném Australian Open přesvědčily také české tenisové naděje Marie Bouzková a Johanna Marková.

Tenisová historie však pamatuje i na incidenty, při kterých zašli fanoušci opravdu daleko. Švýcarský tenista má podobnou zkušenost. Na French Open v roce 2015 porazil ve druhém kole Kolumbijce Alejandro Fallu ve třech setech a po vydařeném výkonu odcházel rodák z Basileje do šatny. V tom momentě se však přímo na dvorec přiřítil mladý fanoušek s žádostí o fotku. Federer malého kluka odmítl, neboť jsou zkrátka pravidla, která by se měla dodržovat.

„Nebyl jsem z té situace nadšený. Očekával jsem, že centrální dvorec je místo, kam se žádný z fanoušků nedostane, ale stalo se,“ okomentoval Federer nepříjemnou zkušenost přímo na pozápasové konferenci. Podobné momenty zažívají také cyklisté při závodech Tour de France při stoupáních na alpské vršky...

Krásný příběh očaroval tenisové fanoušky na přelomu letošního roku. Daria Gavrilová se v rozhovoru před úvodním duelem Hopmanova poháru svěřila novinářům, že jí stále chybí společná fotka s Rogerem Federerem. „Snad budu mít nyní šanci to napravit,“ doufala australská tenistka. A dočkala se! Na slavnostním blanketu využila situace, švýcarského elegána oslovila a ten bez váhání souhlasil.

„Když mě Roger pozdravil, byla jsem hrozně nervózní. Je pro mě obrovským idolem,“ svěřila se Gavrilovová. Její slova zkrátka dokazují, jak velkou osobností Roger Federer v tenisovém světě je...

Pokud i ve Vaší sbírce chybí fotografie s touto legendou světového tenistu, tak již zkraje příštího týdne to máte možnost napravit. V pondělí 20. února by se měl švýcarský tenista setkat ve 12:15 na Staroměstském náměstí s fanoušky. Dorazíte?

 

With a legend???#rogerfederer#ausopen2017

Příspěvek sdílený Johana Marková (@johymarkova),Led 20, 2017 v 9:15 PST

 

Definitely framing this ?

Příspěvek sdílený Daria Gavrilova (@daria_gav),Pro 31, 2016 v 5:49 PST

<

>
 

Is this the best selfie you've seen in a while? #lavercup #fedal #federer #nadal #mcenroe #bjornborg #rodlaver

Příspěvek sdílený Laver Cup (@lavercup),Úno 12, 2017 v 12:56 PST

 

Think you can beat this tomorrow @SerenaWilliams? #NikeCourt

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer),Čen 25, 2015 v 4:00 PDT

 

Champions-fie #2 have a great night all!! This has been a great night.. #london

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Lis 7, 2014 v 4:13 PST