Real Madrid a FC Barcelona: Kdo ze Španělů komu fandí a kdo se to bojí přiznat

- Patrik Lidmila

Fotbal je světový fenomén, zvlášť ve Španělsku, a tak není divu, že se těší oblibě i u tamních tenistů. Roberto Bautista Agut například začínal s fotbalem a nevedl si vůbec špatně. Rafael Nadal se dokonce nechal slyšet, že by jednou chtěl řídit Real Madrid.

Nejznámější španělský tenista, Rafael Nadal, by se chtěl po skončení tenisové kariéry vrhnout na fotbalovou dráhu. Čtrnáctinásobný grandslamový šampión je čestným členem Realu Madrid a v rozhovorech se netají tím, že by chtěl v tomto španělském velkoklubu jednou působit i jako funkcionář. "Určitě bych chtěl být prezidentem Realu Madrid, ale nyní máme na této pozici skvělého člověka, Florentina Pereze, a tak mě Real nepotřebuje," uvedl pro španělský list El Mundo. Je tedy celkem jasné, jaký je nejoblíbenější klub aktuálně šestého hráče světového pořadí.

Rafa se byl ve čtvrtek v Madridu podívat na zápase Ligy mistrů a po utkání musel odcházet spokojený, jelikož jeho Real Madrid porazil italskou Neapol 3:1 a veze si dobrý výsledek do odvety. Během utkání jej zabraly televizní kamery, když se radoval po nevídané brance Casemira.

David Ferrer to má doma docela složité, jelikož jeho rodina je rozdělena na tři fotbalové tábory. Sám David Ferrer je fanouškem Barcelony, jeho starší bratr a otec podporují Valencii a jeho matka fandí Realu Madrid. Ta by mohla mít teď v domácnosti klid, jelikož Real zatím vede španělskou ligu, zatímco bratr a otec si možná budou ještě muset vyslechnout pár narážek na aktuální formu Valencie.

Šestnáctý muž světového pořadí, Roberto Bautista Agut, dříve spíše dával přednost fotbalu před tenisem. "Hrál jsem ve středu útoku, a i když jsem nebyl moc technický, tak jsem dával hodně gólů. Bavilo mě to," řekl pro web tenis.ac.com. Tento rodák z malého městečka poblíž Valencie v minulosti dokonce nastupoval za Villareal, ale když se ve 14 letech rozhodoval mezi oběma sporty, vybral si raději tenis. S odstupem času musíme říct, že si vybral dobře.

To, že fotbal má oblibu i u žen, dosvědčuje Garbiňe Muguruzaovová. Ta se v Ostravě vyznala z lásky k fotbalu. Zda fandí Realu nebo Barceloně, ale neprozradila. "Tohle si nemůžu dovolit prozradit, protože by mě fanoušci zabili. To musí zůstat tajemstvím," usmála se. Její spoluhráčka Lara Arruabarrenová se na otázku Tenisového světa také vyhnula přímé odpovědi. "Fotbal sleduju, ale nefandím ani Barceloně, ani Realu. Přeju týmu Real Sociedad ze San Sebastiánu," usmála se. Jediný, kdo se na tiskové konferenci přiklonil ke konkrétnímu týmu, byla wimbledonská vítězka a nyní nehrající kapitánka španělského fedcupového týmu Conchita Martínezová. Ta bez váhání přiznala, že přeje Realu Madrid.