Rychlý proces! Berdych za hodinu smetl z kurtu Kližana

- Jan Vojkůvka

Vítězné gesto na závěr a radost z dalšího úspěchu! Tomáš Berdych se v Rotterdamu veze na vítězné vlně a poznal to i obhájce loňského titulu Martin Kližan, jehož česká jednička smetla z kurtu za hodinku hry dvakrát 6:3.

Byla to jednostranná záležitost. Berdych má formu jako hrom a dal to pocítit slovenskému soupeři ve čtvrtfinálovém souboji v Rotterdamu. Nebylo to pouze o tom, že by český hráč zvládl v utkání být úspěšnější na returnu. Podařilo se mu totiž zcela dominovat na vlastním servisu.

Kližanovi povolil uhrát pouze šest míčků na příjmu a svůj precizní servis okořenil pěti čistými hrami a právě výborným výkonem na returnu. O tom svědčí i tři brejky, na které dosáhl. Dva brejky zaznamenal Berdych v setu prvním, na jeden dosáhl v sadě druhé, kterou v poklidu doservíroval.

„Hrál jsem svůj nejlepší tenis na turnaji,“ zhodnotil Berdych na tiskové konferenci. „Šel jsem do turnaje s tím, že se chci každý zápas zlepšovat. Mám velkou radost, že se mi to zatím daří.“

„Je dobrý pocit, že jsem zase v semifinále. Na tomto kurtu se mi vždycky daří,“ připomněl Berdych vynikající výsledky z minulých ročníků rotterdamského turnaje. „Zítra chci opět diktovat hru od samého začátku. Musím být koncentrovaný od prvního míčku,“ řekl.

V dalším kole bude na českého tenistu čekat Jo-Wilfried Tsonga, šestý nasazený, který si ve čtvrtfinále poradil ve dvou tiebreacích s Marinem Čiličem.