250 kroků z hotelu do haly! I proto tenistky Ostravu milují

- Ivo Horký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Takový komfort při svém nekonečném »rajzování« po světě málokde zažijí. A při Fed Cupu tuplem ne! Hotel hned za rohem u haly, kde hrají. Tenistky si užívají pohádkového spojení Ostravar Arény s Clarion Congress Hotelem.

Pouhých 250 kroků od hotelových dveří po vstup do haly. Nejprve kousek po zamrzlém chodníčku, pak přes silnici a parkoviště. Tak vypadá trasa, po níž si to tenistky během celého fedcupového týdne štrádují minimálně dvakrát denně.

Pravda, nemusely by. Před hotelem i halou mají k dispozici luxusní auta oficiálního dopravce soutěže, ve kterých by těch pár desítek vteřin mohly v pohodlí absolvovat. „Nevyužívám je, chodím zásadně pěšky,“ říká Lucie Šafářová. „Já taky. Nahodím čepici a šálu, takže mě nikdo nepozná. I když vlastně asi jo, táhnu tenisový bágl,“ směje se Kateřina Siniaková.

Hotel kousíček od haly v prvé řadě znamená, že hráčky ušetří drahocenný čas. „Můžu si jít kdykoli odpočinout. I na turnajích raději volím horší hotel u haly, než lepší někde ve městě,“ prozrazuje Lucie. Podobně jako Ostrava to má jen pár tenisových destinací ve světě. „Není to vůbec běžná věc, ale třeba ve Stuttgartu a Dubaji mají hotel přímo v areálu,“ říká zkušená Češka a její mladší kolegyně přikyvuje: „Jo, v Dubaji to na metry vychází asi nastejno, akorát jdete z pokoje vnitřkem hotelu přímo ke kurtu a nemusíte vůbec ven.“

A kde je to naopak vůbec nejhorší? „Loni jsem hrála ve Wu-chanu a tam to byla hrůza. Cesta z hotelu na tenis trvala i hodinu a půl,“ vzpomíná Siniaková na čínské dobrodružství. Takové peklo v Ostravě nezažije ani náhodou!