Můj debut byl tak dávno, že už si ho ani nepamatuju, směje se Lucie Šafářová

- Štěpán Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Středeční tisková konference českého fedcupového týmu probíhala v hodně dobré náladě. Středem pozornosti byla pochopitelně mladá Kateřina Siniaková, která se k týmu připojila až včera večer. „Zatím se tady rozkoukávám, ale jsem moc ráda, že můžu být v takovém skvělém týmu. Každou chvíli si tady rozhodně užívám,“ řekla debutantka ve Fed Cupu.

Úvodní otázka ohledně nominace hráček do zápasů padla na Petra Pálu, který ovšem reagoval úplně stejně jako při rozhovoru. „S holkami jsme se o nominaci zatím vůbec nebavili, takže těžko něco hodnotit,“ odvětil nehrající kapitán českého výběru. Vstupní zkouškou si zatím neprošla ani debutantka v týmu. „Žádné vstupní rituály jsem zatím absolvovat nemusela, ale třeba si pro mě holky něco připraví,“ dodala s mírným strachem Kateřina Siniaková.

České tenistky poté začaly vzpomínat na svůj debut ve Fed Cupu. „Já tu svoji premiéru měla celkem nedávno. Bylo to vlastně předloni v Praze, kde jsem se teda moc dobře necítila. Nyní jsem tady ale jako doma,“ řekla momentálně třetí hráčka světa Karolína Plíšková.

To Lucie Šafářová a Barbora Strýcová měly své úvodní zápasy v reprezentačním dresu o poznání dříve. „Já jsem debutovala přesně před patnácti lety v Přerově a pamatuju si na to moc dobře. Hrály jsme proti Kanadě a já jsem nastoupila zrovna v singlu. Ve dvou setech jsem porazila Maureen Drakeovou, která v tu dobu končila, takže to bylo dobrý,“ vzpomínala s úsměvem na rtech Barbora Strýcová. „Já jsem měla premiéru, podle mě, v Estonsku, ale to už je tak dlouho, že si to skoro vůbec nepamatuji,“ dodala se smíchem Lucie Šafářová.

Nakonec došla řada také na nehrajícího kapitána, který na svou premiéru u týmu vzpomíná pouze v dobrém. „Moje premiéra u Fed Cupu byla velice povedená. Bylo to v roce 2008 proti Slovensku a vzpomínám na to hodně dobře. Těsně jsme vyhráli a z rozhodujícího debla bych možná ještě detailně popsal některé výměny,“ připomenul si tehdejší situaci Petr Pála.

Původní zpravodajství z Ostravy

Neděle 5. 2.

Cesta za obhajobou začíná, Češky dorazily vlakem do Ostravy

Pondělí 6. 2.

Fed Cup je připraven. Poprvé s plastovou sítí a na zúženém kluzišti

Teď mám chuť na Španělky a po kariéře tu třeba budu krasobruslit, hlásí Strýcová po prvním tréninku

Úterý 7. 2.

Úžasný zážitek. Nabídka, která se neodmítá, říká sparing českého týmu

Příjemné nominační starosti. V hlavě snad něco mám, říká Petr Pála

Doma je doma! Hrát tady je vždy nejlepší, říká natěšená Šafářová

Důležité je dostat míček přes síť, směje se Karolína Plíšková

Červená nebo černá? České tenistky si vybíraly šaty na banket

Středa 8. 2.

Zima a nejtěžší možný soupeř. Všechno je tu proti mně, směje se Muguruzaová před losem

Fanoušci mají jasno, v hlasování zvítězily černé šaty

Trénink českých tenistek probíhal v přímém přenosu