Příjemné nominační starosti. V hlavě snad něco mám, říká Petr Pála

- Daniel Kubelka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Jeho tým ještě není kompletní, Lucie Šafářová i Kateřina Siniaková se k výběru Petra Pály připojí až v průběhu úterý. To ale nic nemírní nadšení českého kapitána z pobytu v Ostravě. „Jsem rád, že jsme zase v Ostravě. Všichni se sem těšíme na plnou halu, která už teď vypadá krásně. Já se zase těším na to, až budeme dnes kompletní,“ řekl během dopoledního tréninku českých tenistek.

Jak probíhá příprava a co říkáte na povrch?
Povrch je středně rychlý. Tím, že nehraje Suarezová Navarrová, jsme nechtěli žádný extrémně rychlý povrch.

Jak byste popsal soupeřky?
Mají v týmu hráčku (Garbine Muguruzaovou), která loni vyhrála grandslam a předloni byla ve finále, patří do desítky na světě. Hraje ráda rychle, chodí do toho. Musíme se na ni připravit. Nějaké informace o ní ještě dostaneme a rozebereme to. Každá z našich hráček má jiný styl hry, takže samozřejmě záleží na tom, kdo s ní bude hrát. Lara Arruabarrenová má střídavé výsledky. Moc jsem ji hrát neviděl, ale myslím si, že když budou hrát holky dobře, tak budou mít navrch. Se Sarou Sorribesovou Tormovou hrála Karolína (Plíšková) zápas na Australian Open, tam jí jasně přehrála. Mají také velmi nebezpečnou čtyřhru. Jak Martinezová Sanchezová, tak Muguruzaová jsou výborné deblistky.

Jak hodnotíte šance českého týmu?
My jsme mírnými favority i vzhledem k umístění našich holek. V týmových soutěžích je ale možné vše, to jsme mohli vidět minulý týden v Davis Cupu.

Jak těžké bylo složit tým bez Petry Kvitové?
Jsem rád, že ten tým je silný, že holky zase chtějí hrát, předvést se doma. Moc si toho vážím.

Co si slibujete od Kateřiny Siniakové?
Určitě nečekám, že by Katka měla nastoupit v sobotní dvouhře. Já jsem rád, že tady bude. Je tak vysoko na žebříčku, že si to určitě zaslouží tady být. Věřím, že v budoucnu bude platnou hráčkou našeho týmu.

Už máte představu, kdo nastoupí?
Ještě jsme se nesešli kompletní, tak těžko k tomu něco říct (úsměv). V hlavě něco mám. Snad. (smích).

Bára Strýcová mluvila o tom, že věří, že nastoupí…
Šanci samozřejmě má, vždyť je sedmnáctá na světě. S holkama jsem se o tom ještě nebavil, tak se o tom těžko můžu bavit s vámi (úsměv).

Je výhoda, že máte v týmu singlistky, které zároveň hrají čtyřhru na světové úrovni?
Je skvělé, že máme několik variant do dvouhry i do čtyřhry. To si myslím, že by měla být naše hlavní výhoda.

Celou republiku trápí smog, obzvlášť tady v Ostravě. Je to pro vás nějaký problém?
Problém to úplně není, když hrajeme v hale. Člověk to vnímá, ale my venku moc nelítáme. Jen při přechodu z hotelu na halu.