Fed Cup je připraven. Poprvé s plastovou sítí a na zúženém kluzišti

- Štěpán Hladký, Daniel Kubelka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Domovská aréna hokejového týmu Vítkovic se o uplynulém víkendu proměnila do své tenisové krásy. Organizační tým se postaral o to, aby bylo vše rychle a bez problémů připraveno. „Halu jsme začali připravovat v noci z pátku na sobotu,“ řekl pro Tenisový svět Martin Gross, šéf produkce stavby kurtu.

Ostravar Aréna se začala přestavovat ihned po skončení pátečního duelu mezi Vítkovicemi a brněnskou Kometou. „V pátek skončil hokej, takže se překrývala ledová plocha a samotný povrch se začal stavět v sobotu ráno. Hrajeme na klasickém „vítězném povrchu“, což letos znamená dřevěná podlaha složená ze dvou vrstev a natřená tenisovým povrchem. Povrch je stejný jako minulé ročníky v Ostravě,“ uvedl Martin Gross.

Největší novinkou při stavbě kurtu oproti poslednímu představení českého týmu v Ostravě je tak fakt, že se stavěl na zúženém kluzišti. Původní postavení mantinelů během hokejových zápasů je na ploše stále patrné. Tenistky během letošního Fed Cupu  navíc nebudou posílat míček přes klasickou pletenou síť, tu totiž nahradila nová plastová. Tuto změnu si hráčky vyzkoušely již na posledních grandslamech.

Připraveno už je rovněž i zázemí pro všechny, kdo se budou během nadcházejícího víkendu kolem bitvy se Španělskem pohybovat.

„Srdce a mozek celého organizačního týmu funguje už zcela naplno - fotografové, akreditace, marketing, vstupenky a vše související,“ uvedl Karel Tejkal, tiskový mluvčí českého týmu, který redaktory Tenisového světa zázemím Ostravar Arény provedl.

Původní zpravodajství z Ostravy

Neděle 5. 2.

Cesta za obhajobou začíná, Češky dorazily vlakem do Ostravy