Chtěl jsem hrát finále proti Federerovi, přiznal po vydařeném vstupu do sezony Dimitrov

- Jan Havlovic

Dlouho se nemohl vypořádat s nálepkou velkého talentu světového tenisu. Nyní to však vypadá, že Grigor Dimitrov naplno začíná využívat svého potenciálu. Zvítězil na turnaji v Brisbane a v semifinále Australian Open vypadl po velké bitvě s Nadalem. Suma sumárum, Dimitrov zažívá velmi povedený vstup do sezony!

Grigor Dimitrov vlétl do letošní sezony ve velkém stylu. Na turnaji v Brisbane se mu vždy dařilo, blízko vítězství byl již před čtyřmi lety, ale trofej pozvedl nad hlavu až v letošním roce. Na své cestě porazil i tři hráče z TOP 10 – Thiema, Raonice a Nišikoriho. Fanoušci si však pokládali otázku, zdali „Baby Federer", jak se Dimitrovovi přezdívá, dokáže svou formu potvrdit i v Melbourne.

Ano, potvrdil. Dimitrov došel až do semifinále, ve kterém svedl úchvatnou bitvu s Rafaelem Nadalem. Někteří fanoušci začali na sociálních sítích konstatovat, že se z „Baby Federera“ stal pravý Grigor Dimitrov. Nyní je otázka, zda bulharská tenisová jednička na své výkony naváže, nicméně sám Dimitrov přiznává, že se cítí skvěle. „Cítím se velmi dobře po fyzické i psychické stránce,“ uvedl třináctý hráč světového žebříčku v rozhovoru pro tennisworld.org.

Vítěz pěti turnajů na okruhu ATP také řekl, že je svými výkony na startu letošní sezony překvapen, neboť chvílemi pochyboval o své přípravě. „Byl jsem svými výsledky překvapen, obzvlášť v Brisbane, neboť to byl můj první turnaj a nebyl jsem přesvědčený, jestli jsem zvolil dobrou přípravu.“

V závěru rozhovoru se dostalo také na téma potenciálního finále s Rogerem Federerem na Australian Open, od kterého Dimitrova dělil malý kousek. „Opravdu jsem chtěl hrát finále proti Federerovi, byl to můj sen,“ přiznal pětadvacetiletý tenista, který se v příštím týdnu představí na domácí půdě, na turnaji v Sofii, kde bude plnit roli nasazené trojky.