Los DC: Veselý začne s Thompsonem, debutanta Šátrala čeká jednička

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Krátce po půlnoci středoevropského času proběhl v australském Melbourne los prvního kola Davisova poháru. Úvodní dvouhru duelu mezi Austrálií a Českem obstará souboj Jordana Thompsona s Jiřím Veselým. Poté se střetne Nick Kyrgios s debutantem Janem Šátralem.

Na začátku celého slavnostního ceremionálu, který se konal netradičně v cirkusu, vystoupil na pódiu Geoff Polard, zástupce ITF. „Díky oběma týmům za reprezentaci své země. Doufám, že si užijete týmový duch, který je pro Davis Cup tak typický."

Poté se již přešlo k samotnému losu. V úvodním duelu se střetne domácí Jordan Thomspon, aktuálně 65. hráč světového žebříčku, který se střetne s Jiřím Veselým, českou jedničkou. Oba tenisté se již jednou na okruhu potkali, a to právě v Austrálii před třemi lety. V rámci prvního kola kvalifikace na turnaji v Sydney se tehdy radoval z vítězství Jiří Veselý, který porazil svého soupeře 6:1 ve třetím setu. Český tenista bude papírovým favoritem i v tomto duelu. 

Ve druhém pátečním utkání se na kurt dostane domácí hvězda, Nick Kyrgios. Patnáctému hráči světového žebříčku bude čelit Jan Šátral, kterého čeká velká premiéra v českém daviscupovém týmu. Favoritem tohoto duelu bude Kyrgios, avšak nad jehou formou visí otazník, neboť australská jednička vypadla překvapivě již ve druhém kole Australian Open. 

Los 1. kola Davis Cupu

Pátek, 3.2

Jordan Thompson (65.) - Jiří Veselý (54.)
Nick Kyrgios (15.) - Jan Šátral (157.)

Sobota, 4.2

Peers, Groth - Štěpánek, Kolář

Neděle, 5.2

Nick Kyrgios (15.) - Jiří Veselý (54.)
Jordan Thompson (65.) - Jan Šátral (157.)

Původní zpravodajství z Melbourne

Středa, 1.2

Místo raket obleky. Češi vyrazili na tradiční večeři a vyhlíží los. 

Štěpánek o čtyřhře: Už mladé tolik nebere. Na sobotu je připraven

Úterý, 31.1

Nebudu prosit, aby hrál za svou zemi, řekl Hewitt k absenci Tomice

Češi v Austrálii okusili kurt. Hrál bych i na poli, smál se Štěpánek

Dýchne na vás historie. O další milník v bývalém dějišti Australian Open bojují Češi