Federer s Nadalem ukázali, že jsou skutečnými šampiony, řekl Djokovič

- Jan Havlovic

Australian Open je minulostí, na řadě je Davis Cup! O víkendu uvidíme v akci také Novaka Djokoviče, který se rozhodl pomoci své zemi v zápase prvního kola proti Rusku. „Jsem velmi rád, že mohu být zpátky," uvedla světová dvojka.

Byl to pro tenisové fanoušky poměrně šok, když Novak Djokovič vypadl na Australian Open již ve druhém kole po souboji s Uzbekem Istominem. Následovalo i vypadnutí Andyho Murrayho, a tak se otevřela cesta pro finále snů – Federer kontra Nadal. Výsledek úchvatného finále vyzněl lépe pro švýcarského elegána. 

„Nejsem překvapený, že vyhrál Federer. Pokud je totiž zdravý, můžete od něj vždy očekávat hru na té nejvyšší úrovni,“ vysekl Djokovič poklonu švýcarskému tenistovi na tiskové konferenci před zápasem s Ruskem.

Srbská tenisová jednička je rovněž přesvědčená, že finále letošního Australian Open bude patřit k největším utkáním tohoto roku. „Oba hráli velmi dobře a ukázali, že jsou skutečnými šampióny na kurtu i mimo něj,“ uvedl rodák z Bělehradu pro oficiální web Davis Cupu.

Nyní se po necelém roce vrací do daviscupového týmu, který se již o tomto víkendu střetne v Niši s Ruskem. Sám Djokovič se do týmu moc těšil. „Jsem velmi rád, že mohu být zpátky. Jsem velmi blízcí přátelé a pokaždé v týmu panuje výborná atmosféra.“

Na tiskovou konferenci dorazil také Nenad Zimonjič, který je novým kapitánem srbského týmu. Pro tuhle sezonu však zůstává i v hráčské roli. „Je to má poslední sezona v Davis Cupu v pozici hráče,“ oznámil Zimonjič. Slavný srbský deblista neopomněl vyzdvihnout účast Novaka Djokoviče, který našel i přes nabitý program energii reprezentovat svou zemi. „Nesmíme zapomínat na to, že Novak reprezentuje svou zemi daleko pravidelněji než jeho největší rivalové na okruhu. Zaslouží si za to velké uznání,“ uvedl Zimonjič, který před touto sezonou převzal po Bogdanu Obradovičovi roli týmového kapitána.

„Chtěl bych poděkovat Nenadu Zimonjičovi, že se zhostil této role a doufám, že pod jeho vedení dosáhneme mnoha úspěchů,“ dodal Djokovič závěrem.